רווח של כ-100 מיליון דולר לאל על, וגם הרבעון הבא צפוי להיות חזק

חברת התעופה אל על סיימה את הרבעון הראשון של 2025 עם רווח של כ-100 מיליון דולר, עדיין אינה משלמת מס למדינה, וגם הצפי קדימה חיובי • נתח השוק של אל על בטיסות הרווחיות לצפון אמריקה עדיין גבוה מ-90% • בעל השליטה קני רוזנברג מורווח כ-2.4 מיליארד שקל "על הנייר"

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על / צילום: גיא כושי ויריב פיין
דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על / צילום: גיא כושי ויריב פיין

חברת התעופה אל על שבשליטת קני רוזנברג (48%) ממשיכה להציג ברבעון הראשון של 2025 תוצאות חזקות, על רקע המשך הדומיננטיות שלה בטיסות מישראל ואליה לאורך הרבעון, ובפרט בקווי התעופה הרווחיים לצפון אמריקה, שם היא מחזיקה בנתח שוק שעמד על 91.8% (ירידה קלה לעומת 94.4% ברבעון המקביל בשנה שעברה). בטיסות לאירופה נתח השוק ירד ל-42.6%, לעומת כמעט 60% אשתקד.

רגע לפני עונת השיא: שתי ענקיות התעופה שעלולות להביא למשבר בנתב"ג
מנכ"ל חברת האשראי שמודה: אנשים משלמים הרבה יותר על כל דבר

היעדר התחרות בנתב"ג מאפשר לאל על לגבות מחירים גבוהים במיוחד עבור כרטיסי הטיסה שהיא מוכרת, ובכם תורם לשורת ההכנסות והרווח.

כך, ברבעון הראשון של 2025, אל על רשמה הכנסות של 774 מיליון דולר, גידול של כ-5% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, ורווח נקי של כ-96 מיליון דולר, עלייה של כ-19% ביחס לרבעון המקביל. ה-EBITDAR (רווח תפעולי תזרימי) הסתכם ב-213 מיליון דולר, עלייה של 9%.

אל על, יש לציין, כמעט ואינה משלמת מס למדינה על רווחיה, זאת בשל הפסדי ענק שרשמה בתקופה מגיפת הקורונה, שעמם מתקזזים רווחיה כעת.

מניית אל על נסחרת כעת במחיר המשקף לחברה שווי של 6.65 מיליארד שקל, כשהיא משלימה זינוק של 336% במהלך שלוש השנים האחרונות - ומתחילת השנה עלתה ב-62%.

המרוויח הגדול מנסיקת המניה הוא בעל השליטה, קני רוזנברג, שרכש את השליטה באל על בעת שעמדה על סף קריסה בזמן הקורונה, השקיע בה בסך-הכול כ-800 מיליון שקל וכעת מחזיק במניות בשווי של 3.2 מיליארד שקל. כלומר, רוזנברג מורווח על ההשקעה 2.4 מיליארד שקל "על הנייר".

קני רוזנברג, בעל השליטה באל על / צילום: יוסי זמיר
 קני רוזנברג, בעל השליטה באל על / צילום: יוסי זמיר

נושא הדיבידנד נמצא על השולחן

ברבעון הרבעון חלשה אל על כ-44% מהתנועה בנתב"ג. בחברה מציינים כי "חזרתן ההדרגתית של חברות התעופה הזרות לישראל המשיכה בתחילת הרבעון השני לשנת 2025, אולם במהלך חודש מאי 2025, על רקע שיגור טיל מתימן לשטח ישראל ונפילתו באזור נתב"ג, החלו ביטולים והשהיות של פעילות מצד חלק מהחברות הזרות לטיסות לישראל וממנה, דבר אשר הוביל להתעצמות הביקושים".

על רקע זה, התחזית של אל על להמשך אופטימית, והיא מציינת כי הרבעון השני לשנת 2025, כולו או חלקו, צפוי גם הוא להתאפיין במגמה שבה היצע המושבים בנתב"ג מוגבל ביחס לביקוש, "על כן צופה החברה כי תמשיך לפעול בשיעורי תפוסה גבוהים ובאופן ששיעור ההכנסה למושב משוקלל ק"מ (RASK) צפוי להיות דומה לרבעון המקביל אשתקד", ציינו.

לשאלת גלובס האם תוצאות הרבעון השני יהיו גבוהות מאלה של הראשון, ענה יעקב (ינקלה) שחר, סמנכ"ל הכספים של אל על, בשאלה: "אתה יכול להזמין כרטיס טיסה לשבועות הקרובים? אז אתה לא צריך אותי כדי לענות על השאלה הזו".

אל על ממשיכה לצבור סכומי כסף גדולים בקופתה (כמעט 1.7 מיליארד דולר), והיא עברה לעודף פיננסי נטו (מזומנים ופיקדונות הגבוהים מהחוב ברוטו). שחר הדגיש בשיחה עם גלובס כי "משמעות הנתון היא שאנחנו בונים קרקע יציבה לפעילות בשנים הקרובות". ההון העצמי של חברת התעופה כבר עומד על 685 מיליון דולר.

אל על אומנם טרם החלה לשוב ולחלק דיבידנד, בעקבות המגבלות שהמדינה הטילה עליה בזמן תוכנית החילוץ לחברה במשבר הקורונה, אך היא צפויה לעשות זאת בקרוב, אחרי שהגיעה להסכמות עם המדינה על כך שהיא תוכל לחלק עד 30% מהרווח בשנה הנוכחית ועד 40% בשנים 2026-2028. לדברי הסמנכ"ל שחר, הנושא נמצא על השולחן: "אנחנו עדיין מגבשים כעת את המהלכים ואת ההתנהלות הנכונה בנושא".

תחזית שאפתנית לשנים הבאות

כזכור, בשנת 2024 כולה, שהייתה הטובה בתולדותיה, אל על רשמה הכנסות שיא של כ-3.4 מיליארד דולר, גידול של כ-37% לעומת שנת 2023. הרווח התפעולי התזרימי (EBITDAR) הסתכם בכ-1.1 מיליארד דולר - פי שניים מהשנה הקודמת. הרווח הנקי זינק פי 4.7 והגיע לכ-545 מיליון דולר.

בדוחות השנתיים אל על הציבה לעצמה יעד שאפתני לשנת 2030, כשהיא רוצה להגיע להכנסות של מעל 4 מיליארד דולר, להתבסס על נתח שוק של 25% מנתב"ג (הטסת 7.6 מיליון איש) וכ-4 מיליון חברים במועדון הנוסע המתמיד. בדרך לשם היא גם מעריכה כי תהיה ירידה בשנת 2026 עם הכנסות נמוכות מתוצאות השיא של שנת 2024.

שחר הוסיף בשיחה עם גלובס כי "אנחנו אומרים לאורך כל הדרך שהנתונים הפונדמנטליים השתנו, הביקושים ממשיכים להיות חזקים, אין מטוסים בעולם, כך שגם אם אני מאוד רוצה, אין מטוסים לקנות, ולכן הביקושים ממשיכים להיות חזקים, וזה משפיע על המחירים. רמת המחירים בעולם גבוהה בכל העולם, לאו דווקא בישראל".

ובכל זאת, החברה מעריכה כי תוצאותיה ייחלשו בשנה הבאה (2026). שחר טוען כי הסיבה לכך היא "תכנון מושכל - בחרנו לתת הערכה לכיוון השמרני, וצריך להבין שב-2026 עדיין לא יהיו לנו מספיק מטוסים. גם ייכנסו הרבה יותר טיסות לואו קוסט, וזה ישפיע על הפעילות עד שהיא תתייצב; וגם נתב"ג לא יודע לקלוט מספיק תנועה, וגם זה ישפיע על התוצאות - אבל זה לא משנה את מגמת הצמיחה שאליה נגיע ב-2030".