הוועדה לבדיקת מינויים ברשות החברות הממשלתיות בראשות השופטת (בדימוס) שולמית דותן החליטה היום (ב') לדחות את הערעור של שר הביטחון ישראל כ"ץ על פסילת מינויו של המועמד שלו ליו"ר התעשייה האווירית, פרופ' גבי סרוסי. בכך, נמשך העיכוב במינוי היו"ר לחברה הביטחונית הממשלתית הגדולה מכולן, עיכוב שצפוי לעלות בעיצום כספי בסך 1.5 מיליון שקל, בגין חצי שנה ללא יו"ר קבוע.
הבחירה בסרוסי על ידי הדירקטוריון התרחשה במרץ, שעה קלה לאחר שגלעד ארדן, המועמד בו תמך השר הממונה על החברות הממשלתיות דודי אמסלם, החליט להקפיא את מועמדותו. זאת מתוך המחשבה כי סרוסי צפוי לסיים את הקדנציה השנייה כדירקטור בחודש יולי, ועוד קודם לכן הקדנציה של עדי ברשדסקי שמכהנת כיו"ר ועדת ביקורת הסתיימה בשבוע שעבר, ושל חוה שכטר, שמכהנת כיו"ר ועדת כספים, תסתיים ביוני.
לא ניגש להליך המקדמי, ונפסל ע"י הוועדה
הבחירה בסרוסי התקבלה אף שבאופן תמוה הוא בחר שלא לגשת להליך המקדמי שביצעה ועדת דותן. כבר בבוקר היום שבו נבחר, הבהירו ברשות החברות לדירקטורים כי ועדת דותן לא תאשר את המינוי: "בהתאם לעמדה המקצועית של הרשות, נדרש להתייחס גם למשך הכהונה הריאלי של כל מועמד. זאת, בין היתר, בשים לב לכך כי בהתאם למדיניות הרשות כפי שהיא מובאת בפני הוועדה, ניתן להאריך כהונה למועמד, לקדנציה שלישית, אך ורק במקרים חריגים ותחת נימוקים מיוחדים. נכון למועד זה לא התקבלה עמדת השרים בקשר לרצון השרים בעניין זה".
לאחר מכן, עם הבחירה של הדירקטוריון בו, הוא היה מוכרח לגשת לועדה, שהחליטה לפסול אותו - בגין אי־עמידה בתנאי הסף. זו הפעם השנייה שבה מועמדותו נפסלת לתפקיד בכיר בתעשייה האווירית. כפי שנחשף בגלובס, ועדה שהתכנסה בשנת 2018 בראשות היו"ר דאז הראל לוקר לבחירת מנכ"ל לחברה, פסלה את מועמדותו של סרוסי. שיקולי הוועדה שבחרה באלוף (במיל') נמרוד שפר לתפקיד היו שהמועמד היה בעברו במעמד של כפוף ישיר למנכ"ל חברה. סרוסי עבד במשך 17 שנים באלאופ, חברה־בת של אלביט, כמדען ראשי ובהמשך כסמנכ"ל ומנהל חטיבה. אולם לפי עמדת הוועדה, הוא לא היה מתאים, משום שדיווח למנכ"ל אלאופ כראש חטיבת המודיעין החזותי אוויר וחלל, ולא למנכ"ל אלביט - החברה־האם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.