מחה מול מנכ"ל מיקרוסופט על שיתוף הפעולה עם ישראל - ופוטר

מהנדס תוכנה בשם ג'ו לופז התפרץ אל דבריו של סאטיה נאדלה בכנס המפתחים השנתי של מיקרוסופט בשבוע שעבר, "בילד", ושטח את טענותיו נגד שיתוף הפעולה של החברה עם ישראל, כמו גם נגד השימוש לכאורה של פלטפורמת הענן של החברה בעזה • זהו אינו השיבוש היחיד שנרשם בכנס השנתי, אך המחאות לא הותירו רושם עז על ההנהלה

מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, בכנס ''בילד'' שנערך בשבוע שעבר / צילום: צילום מסך
מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, בכנס ''בילד'' שנערך בשבוע שעבר / צילום: צילום מסך

מיקרוסופט פיטרה את ג'ו לופז, מהנדס התוכנה שקטע את נאומו של המנכ"ל סאטיה נאדלה, במחאה על עבודתה עם מערכת הביטחון בישראל "במלחמה בעזה", לדבריו. לופז התפרץ אל דבריו של המנכ"ל בדקות הראשונות של כנס המפתחים השנתי של מיקרוסופט בשבוע שעבר, "בילד", ומיד לווה בידי אנשי ביטחון אל מחוץ לאולם. מאוחר יותר, שלח לופז דואר אלקטרוני בתפוצה גדולה לעמיתיו, בו שטח כמה מטענותיו כלפי השימוש לכאורה של פלטפורמת הענן של החברה, אז'ור, בעזה.

חלק ממו"מ או צעד ממשי? מה עומד מאחורי האיום של טראמפ
חברות הסייבר הישראליות שלא ממתינות לנורמליזציה ופועלות בערב הסעודית מתחת לרדאר

נאומו של נאדלה לא היה היחיד שהופרע בכנס השנתי - לפחות עוד שלושה מנהלים סבלו משיבוש במהלך דבריהם, ובאחד המקרים, אף נקטע שידור האודיו החי באתר החברה. עובד שהגדיר עצמו כפלסטיני, אך לא נחשף בשמו, מחה באמצע נאומו של סמנכ"ל תחום פיתוח סוכני ה-AI, ג'יי פאריק; וגם דבריה של שרה בירד, מנהלת המוצר הראשית של תחום הבינה המלאכותית בחברה נקטע. לאחר מכן, טען לופז כי לא היה יכול לפתוח את הודעת הפיטורים שקיבל, כיוון שנותק ממערכות המחשוב.

קבוצת הפעילים נגד ישראל בחברה אף טענה כי מיילים פנימיים הכוללים את המילים פלסטין או עזה מסוננים בקרב העובדים, עד שמהנדסת תוכנה פלסטינית בשם ניסרין ג'רדאת, עקפה את החסימות ושלחה מייל עמוס במסרים נגד ישראל לאלפי עובדים במיקרוסופט.

מחאות נוספות נרשמו מחוץ לאולם, אך אלה לא הותירו רושם עז על ההנהלה, שכבר מנוסה בהדיפת מחאות עובדים בדבר שיתוף הפעולה עם ישראל. מיקרוסופט מספקת שירותי תוכנה וענן לצה"ל, מערכת הביטחון ומשרדי ממשלה, אך היא דווקא נחשבת לשותפה החלשה מבין השותפות הקיימות, לאחר שהפסידה את מכרז הענן הממשלתי לטובת אמזון וגוגל. שלוש החברות, ללא יוצא מן הכלל, נתקלות במחאות אלימות של עובדים אנטי-ישראלים שנהדפות בזו אחר זו. גוגל פיטרה בשנה שעברה כ-50 עובדים שהתבצרו במשרדי הנהלת חטיבת הענן של החברה, ולאחרונה אף רכשה את וויז, חברת הסייבר הישראלית ב- 32 מיליארד דולר בעיצומה של המלחמה.