ישראל במלחמה | סיקור שוטף

צה"ל בודק אם איתר את גופת מוחמד סינוואר

שרידי גופות אותרו בח'אן יונס, הערכה: מדובר במנהיג חמאס שחוסל ובכירים נוספים • חולצה גופתו של נטפונג פינטה שנחטף ב-7 באוקטובר והיה אחד מהחטופים שהיה חשש לחייהם • טראמפ על איראן: "הם לא יעשירו. אם זה יקרה – נצטרך לעשות את זה בדרך השנייה • דיווח ברויטרס: ארצות הברית שוקלת להעניק חצי מיליארד דולר לקרן הסיוע לעזה • הרמטכ"ל על הלחימה ברצועה: "זו לא מלחמת אין-קץ" • 55 חטופים - 610 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

מוחמד סינוואר
מוחמד סינוואר

עדכונים שוטפים

17:03- צה"ל: תקפנו אתמול באופן ממוקד שני מחבלים מהג'יהאד האיסלאמי שפעלו במסווה של עיתונאים, מתוך מתחם פיקוד ושליטה שהוקם בחצר בית החולים אל-מעמדאני באזור העיר עזה

16:00 - באיראן טוענים: "השתלטנו על מסמכים הקשורים לפרויקט הגרעין של ישראל"

באיראן טוענים היום (שבת) שהצליחו להשתלט על "ארכיון מודיעין הקשור לפרויקט הגרעין של ישראל". על פי הטענה, שפורסמה בטלוויזיה הרשמית באיראן, "אלפי מסמכי מודיעין רגישים וסודיים" נגנבו מישראל. באיראן לא סיפקו לפי שעה שום הוכחה לטענות.

על פי הטענה, שפורסמה גם באתר אל-מיאדין הלבנוני, המקורב לחיזבאללה ואיראן, סוכנויות המודיעין של איראן תפסו ארכיון גדול של מסמכים עם מידע "רגיש ואסטרטגי", כולל תוכניות ומידע על מתקני גרעין בישראל. באיראן מתארים את המבצע כ"מכה כבירה" לישראל בכך שהמבצע השיג "אלפי מסמכים הקשורים לפרויקט ומתקני הגרעין של ישראל".

לכתבה המלאה ב-N12

15:00 - בצה"ל בודקים: האם אחת מהגופות שאותרו בח'אן יונס היא של מוחמד סינוואר

בצה"ל בודקים האם הצליחו למצוא את גופתו של מנהיג חמאס לשעבר מוחמד סינוואר בח'אן יונס. מאז אתמול (שישי) אותרו מתחת לבית החולים האירופי בעיר כמה גופות, במתחם תת-קרקעי שחיל האוויר תקף לאחרונה. מדובר באזור שבו חוסל סינוואר לפני כשבועיים.

בפעילות בח'אן יונס הוציאו הכוחות שרידי גופות שנלקחו לבדיקה. בישראל מאמינים שמדובר בגופת סינוואר ובכירים נוספים ששהו שם.

לכתבה המלאה ב-N12

12:12 - קיבוץ ניר עוז: הידיעה בדבר הרצחו של נטפונג פינטה ז"ל מטלטלת, אך עם זאת הוודאות מספקת לנו מעט נחמה. אנו רוצים להודות לכוחות צה"ל וכוחות הביטחון שעסקו במבצע החילוץ המורכב. לצד זאת, אנו שבים ומזכירים את מה שחייב להיאמר: נטפונג נחטף בחיים, והוא החלל החטוף ה-14 מניר עוז שנרצח בשבי. 14 טובים ויקרים שנחטפו ממיטתם, שרדו את הגרוע מכל, וחייהם נלקחו באכזריות על ידי שוביהם, בעת שהופקרו לגורלם"

11:23 - מטה המשפחות להחזרת החטופים: "מבקשים לחזק את משפחתו של נטפונג, ולהשתתף בצערה. נחזור ונזכיר ביום זה כי על מקבלי ההחלטות לעשות כל מה שנדרש על מנת להביא להסכם שישיב את כל 55 החטופים והחטופות הנותרים - החיים לשיקום והחללים לקבורה ראויה"

10:25 - נטפונג פינטה נחטף ב-7 באוקטובר והיה אחד מהחטופים שהיה חשש לחייהם. גופתו חולצה במבצע מיוחד מרפיח. פינטה בן ה-35 נחטף מקיבוץ ניר עוז, שם עבד במטע אבוקדו.

פינטה נרצח בשבי על ידי ארגון הטרור כתאאב אל-מוג'הידין סמוך לפרוץ המלחמה. מדובר באותו ארגון שחטף את בני משפחת ביבס. משפחתו נמצאת בתאילנד ועודכנה הבוקר על ידי שגרירות תאילנד.

גופתו של נטפונג הושבה בעקבות מודיעין מדויק של מפעיל טרור שנעצר ונחקר בשב"כ. במבצע השתתפו גם כוחות יהל"ם, עוקץ ומרעול. הפעילות כללה סריקות נרחבות על בסיס המודיעין שהעביר השב"כ מהחקירה. הגופה הגיעה לארץ ועברה זיהוי. ההערכה בישראל הייתה כי נטפונג אינו בין החיים, אך עד כה לא היה מודיעין מספק כדי לאשר זאת. לכתבה המלאה.

08:50 - גורם ביטחוני: חימוש המיליציה בעזה כבר הציל חיים של חיילים רבים

גורם ביטחוני אישר כי הפיילוט של חימוש העזתים הציל חיים של חיילים, כך פרסמנו אמש (שישי) ב"אולפן שישי". בצה"ל מקווים כי אותו פיילוט "יקצר דרמטית את ימיו של חמאס". כך חימווש המיליציה הבדואית פועל בשטח.

הפיילוט נולד בעקבות הבנה שכדי להפיל את חמאס, יש להציב חלופה שלטונית. עם זאת, הדרג המדיני סירב לפתרון מלמעלה בדמות הרשות הפלסטינית או כוח רב לאומי, ולכן הוחלט לייצר פתרון בשטח. בעבר נעשו כמה ניסיונות שלא צלחו עם חמולות מקומיות. בחודש שעבר - התחילו פיילוט עם המיליציה הבדואית. לכתבה המלאה.

06:51 - שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י על החלטתו של טראמפ למנוע באופן גורף כניסה של אזרחים מ-12 מדינות בשל "חשש לחדירת טרוריסטים זרים": "החלטתו מעידה על עוינות כלפי מוסלמים"

03:49 - טראמפ על איראן: "הם לא יעשירו אורניום. אם זה יקרה - נצטרך לעשות את זה בדרך השנייה. ואני באמת לא רוצה לעשות את זה בדרך השנייה, אבל לא תהיה לנו ברירה. לא תהיה העשרה"

01:02 - דיווח ברויטרס: ארצות הברית שוקלת להעניק חצי מיליארד דולר לקרן הסיוע לעזה

00:23 - הרמטכ"ל על הלחימה ברצועה: "זו לא מלחמת אין-קץ"

610 ימים למלחמת חרבות ברזל, והיא רשמית המלחמה הארוכה ביותר בתולדות ישראל. הרמטכ"ל אמר בדיון סגור שהתרחש השבוע: "המערכה לא תמה, אך נפעל לקצרה. נשיג את יעדינו, נשפר את מצבנו האסטרטגי ונוביל לכך שהשנה הקרובה תהיה שנת עיצוב ביטחוני, הקלה לעומס, שיקום, חיזוק וחזרה לכשירות של צה"ל ואנשיו בסדיר, בקבע ובמילואים".

דבריו של הרמטכ"ל נאמרו בשעה שסיום מוגדר למלחמה עדיין לא נראה באופק. כל עוד הדרג המדיני לא קובע לצבא אחרת, צה"ל ממשיך לפעול בעצימות. לכתבה המלאה.

22:46 - לקראת דיון הבחינה מחדש של הסכם האסוציאציה: נשיא המועצה האירופית אנטוניו קושטה רמז היום כי דוח של האיחוד האירופי צפוי לקבוע שישראל מפרה את החוק הבין-לאומי במלחמה בעזה.

ארבעה דיפלומטים אמרו לפוליטיקו כי גובר הלחץ על האיחוד האירופי לקדם הצעות להחרפת היחסים עם ישראל, למשל בתחום הסחר. "האווירה משתנה לפעולה למען עזה, הלחץ שנוצר מאפשר דינמיקה עם הזדמנויות פעולה חדשות", אמר אחד הדיפלומטים, וציין שגם בעלי ברית של ישראל באיחוד מקשיחים כעת את עמדותיהם בנושא

פורסם לראשונה ב-N12.