הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט הודיע ליו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ על כוונתו לעזוב את המפלגה ולהתפטר מהכנסת. איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון", כך פורסם הערב (שני) במהדורה המרכזית של חדשות 12.
ככל הנראה, איזנקוט בדרך להודיע על עזיבת המחנה הממלכתי בימים הקרובים, זאת לאחר שכבר אמר, גם בריאיון לחדשות 12, כי ימשיך לפעול לחיזוק וארגון המחנה הציוני. היחסים בין אייזנקוט לראש מפלגתו גנץ מבוססים על יחסי חברות ארוכת שנים, אך כפי שמתברר הערב, היחסים נמצאים במשבר ואולי לא יבשילו להמשך השותפות הפוליטית.
בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה. בהודעת המחנה הממלכתי נכתב: "במסגרת השלב הראשון בתהליך הוחלט כי בחודשים הקרובים תפתח המפלגה את שורותיה להתפקדות הציבור, תחודש ותגדל משמעותית אספת המפלגה".
עוד צוין כי "במסגרת האספה החדשה ייערכו בחירות לראשות המפלגה וימונו מחדש חברי ועדת הביקורת של המפלגה ומוסדות פנימיים נוספים". בהמשך הדגישו במפלגה כי תהליך ההטמעה יימשך בשבועות הקרובים בהובלת מזכ"ל המפלגה איתן גינזבורג ומנכ"ל המפלגה יואב תאני, ויובל על ידי צוות מגוון ומשותף.
נזכיר כי בחודש שעבר, בריאיון ב"פגוש את העיתונות", נשאל חה"כ איזנקוט אם הוא מתכוון לסייע ולהוביל את המחנה הליברלי-דמוקרטי במרכז שיוביל את המדינה לתיקון ושיקום. "כשהצטרפתי לפוליטיקה זה היה הרעיון, לנסות להוסיף את מה שאני מביא, כדי לבנות מחנה ממלכתי שאין מפלגה כזאת, זה רעיון, זה מחנה, לצערי לא הצלחנו", אמר. "אני חושב שעדיין זה הפתרון הנכון, למדינת ישראל, באופן אישי היו בטוחים שאני אעזוב אחרי ארבעה חודשים באופוזיציה, כי אני אשתעמם".
הכתבה פורסמה לראשונה ב-N12
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.