סיבוב נוסף במאבק שבין הפרקליטות לבין מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שלמה פילבר: היום (ב') הגישה הפרקליטות בקשה לעכב את בירור התביעות האזרחיות שהגיש פילבר נגד ראשי מערכת אכיפת החוק עד לסיום שלב העדויות במשפטו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו.
● היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי
פילבר הגיש שתי תביעות נגד המדינה ונגד בכירים ובהם היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, אביחי מנדלבליט, פרקליט המדינה לשעבר, שי ניצן, וגורמים בפרקליטות ובגופי החקירה שהיו מעורבים בתיקי האלפים. התביעה הראשונה הוגשה לבית המשפט המחוזי, ובה טען פילבר לנזקים שנגרמו לו, לכאורה, בעקבות מסכת התעללות בהליכי מעצרו וחקירתו ששיאה ב"מעשה סדום" שביצע בו, לטענתו, סוהר בכלא הדרים. התביעה השנייה הוגשה כתביעת נזיקין לבימ"ש השלום, ובה טענו פילבר ורעייתו שהמשטרה מימשה את צו האזנת הסתר שהוצא בעניינם במסגרת החקירה בתיק 4000 תוך פגיעה בפרטיותם וחריגה מסמכות.
"נסיון פסול להשפיע על ההליך הפלילי"
בבקשות שהגישה הפרקליטות לעכב את התביעות נכתב, כי תביעותיו של פילבר הוגשו בסמוך או לאחר הודעת המדינה שהיא שוקלת לבטל את הסכם עד המדינה שנחתם איתו בתיקי האלפים.
משכך, מסבירים בפרקליטות, התביעות של פילבר נועדו לשרת את קו ההגנה של נתניהו והנאשמים במשפטו במטרה "לקעקע את מהימנות גרסתו המפלילה במשטרה, תוך נסיון פסול להשפיע על ההליך הפלילי". עוד מסבירים בפרקליטות, כי טענות פילבר בתביעות שהגיש דומות עד זהות לטענות שהעלו הנאשמים במשפט האלפים לגבי "הגנה מן הצדק" - כלומר, טענתם כי יש לזכות אותם בגלל כשלים שנפלו בהליך החקירה וניהול התיקים נגדם. שופטי נתניהו כבר קבעו, כי טענות אלה יישמעו רק לאחר שלב העדויות במשפט.
לגבי התביעה שהגיש פילבר בנושא "תרגילי החקירה", כביכול, שבוצעו כלפיו, בפרקליטות כותבים כי "כתב התביעה שזור בטענות נטולות אחיזה במציאות, בלתי מבוססות וחוטאות לאמת, ומטרתו להכפיש את התנהלות מערכת אכיפת החוק והתביעה, להלך אימים על התובעים וכן על החוקרים המעידים בו, ובכך לנסות להשפיע על ההליך הפלילי המתנהל (משפט נתניהו - ע"ג)".
לגבי התביעה בנושא האזנות הסתר, בבקשת הפרקליטות לעכב אותה נכתב בין היתר כי התביעה נוגעת לעניינים החוסים תחת תעודת החיסיון בהליך הפלילי וכבר נידונו בבית המשפט בעתירות לגילוי ראיה שהגישו הנאשמים בתיקי האלפים.
באפריל 2024 הודיעה הפרקליטות לפילבר כי היא שוקלת לבטל את הסכם עד המדינה שנחתם איתו. זאת, לאחר שפילבר סתר בעדותו במשפט נתניהו חלקים מהגרסה שסיפק לחוקרים כעד מדינה וסירב לשתף פעולה עם רשויות האכיפה. פילבר אמור לעבור שימוע לפני שתתקבל ההחלטה הסופית בפרקליטות האם לבטל את הסכם עד המדינה שנחתם איתו. בפרקליטות מסבירים, כי השימוע מתעכב לנוכח טענות המדינה לניגוד עניינים מצד פרקליטו של פילבר, עו"ד עמית חדד. זאת, לנוכח העובדה כי חדד מייצג את נתניהו בתיקי האלפים ואף חקר את פילבר בחקירה נגדית לגבי תיק 1000 (תיק המתנות).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.