בעקבות פניות משרד הבריאות לפני מספר שבועות לדירקטוריון כללית, בבקשה שיסביר את הסיבות לתחלופת המנכ"לים המהירה בארגון כולל המנכ"ל אלי כהן שהודיע על התפטרותו לפני כחודש, ויבהיר את יחסי העבודה בין הדירקטוריון והמנכ"ל, מינתה הכללית את שופט בית המשפט העליון בדימוס פרופ' יורם דנציגר לגיבוש המלצות לדרכי העבודה בין הדירקטוריון ההנהלה.
● בלעדי | מנכ"ל בית חולים גדול בעבר ובהווה: בורסת השמות למנכ"ל קופת חולים כללית
● יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"
פרופ' דנציגר הוא מומחה לדיני תאגידים ועוסק בתחום הממשל התאגידי, והוא יגבש המלצות באשר לכללים הנוגעים לדרכי העבודה בין הדירקטוריון והעומד בראשו לבין ההנהלה. כמו כן הוא צפוי למסור את המלצתו לדירקטוריון בתוך 30 יום.
משרד הבריאות פעל במסגרת סעיף 37 לחוק ביטוח בריאות ממלכתי כאשר דרש להקפיא את תהליך איתור מנכ"ל חדש לכללית, מתוך הערכה כי תחלופת המנכ"לים בארגון בשנים האחרונות, והסמנכ"לים בחודשים האחרונים, נובעת בין היתר מיחסים מתוחים בין ההנהלה לבין הדירקטוריון. כעת, פועל הדירקטוריון בראשות יוחנן לוקר בהתאם למתווה שקובע החוק, המחייב את המשרד לאפשר לקופה לתקן ליקויים ככל שקיימים, וזאת טרם נקיטת פעולה כלשהי על ידי השר ומשרדו.
לפני כמה ימים הודיע ועד עובדי הכללית כי ינקוט בצעדים השבתה אם משרד הבריאות ימנה מנכ"ל או ממונה על הקופה מטעמו. אולם, מינויו של דנציגר עשוי לייתר מהלך כזה, אם תוכנן על ידי משרד הבריאות.
מהכללית נמסר כי: "הדירקטוריון בחר בגורם עצמאי ומקצועי, כזה שבוודאי יהיה מקובל גם על משרד הבריאות, והעניק לפרופ' דנציגר מנדט מלא לעצב את אופן גיבוש ההמלצות, ולשם כך לקבל חומרים ולהיפגש עם גורמים שונים בקופה ומחוצה לה. "ההמלצות שיגבש פרופ' דנציגר לא אמורות לעסוק בבדיקת אירועי עבר, ונועדו לגבש דרכי עבודה תקינות של הדירקטוריון וההנהלה בעתיד".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.