חברת איידוק (Aidoc) שפיתחה מערכות בינה מלאכותית תומכות החלטה ברפואה, הודיעה על גיוס של 150 מיליון דולר (מהם כ-40 מיליון כקו אשראי). בכך מגיע היקף הגיוסים הכולל של החברה לכ-370 מיליון דולר. את הסבב הובילו הקרנות General Catalyst ו-Square Peg וכן מספר מערכות בריאות מובילות בארה"ב, והשתתפה בו NVentures, זרוע ההשקעות של חברת אנבידיה , איתה יש לאיידוק שיתוף פעולה. לחברה יש שיתוף פעולה אסטרטגי גם עם AWS.
● בלעדי | חברת הסייבר ארגוס מפטרת כשליש מהעובדים
● אנליסטים מעריכים: אפווינד הישראלית תימכר לפי שווי של פי 20 מהכנסותיה
● המבחן הגדול של וול סטריט מתחיל הלילה: מה צפוי בדוחות של אלפאבית וטסלה
משקיעים אלה מצטרפים למשקיעים הקיימים של החברה, ביניהם Alpha Intelligence ,Emerge Fund ,Jibe Ventures ,Magma ,Maor TCV ,TLV Partners , Wilson’s Bird Capital ודני הדר.
איידוק החלה את דרכה ב-2016 מפיתוח מערכת AI לניתוח סריקות רדיולוגיה, ועם הזמן התפתחה להיות גם מערכת תומכת החלטות קליניות, בעיקר בסביבות של רדיולוגיה, מיון וניתוחים, צינתורי כלי דם ומוח. הגיוס הנוכחי צפוי להביא אותה לתחומים חדשים כמו אונקולוגיה וניתוחים מסוגים נוספים. המערכת מחוברת למערכות התיק הרפואי בבתי החולים, ומאפשרת לזהות מטופלים שמצבם דחוף, ולהגיע אליהם במהירות, בנוסף לתמיכה בהחלטות רפואיות אחרות.
לאיידוק כמה עשרות אישורי FDA לאלגוריתמים לקבלת החלטות במצבים רפואיים כמו דימום ומפרצת מוחית, שברים, מפרצת באבי העורקים, תסחיף ריאתי, שבץ ועוד. בנוסף, היא מאפשרת לחברות אחרות המפתחות אלגוריתמים לקבלת החלטות רפואיות להתחבר למערכת שלה, במטרה להוות מוקד יחיד שמרכז את כל יישומי ה-AI לתמיכה בהחלטות קליניות שבהם משתמשים רופאי בית החולים בתחומי הפעילות של החברה.

חברת איידוק / צילום: גיא שרייבר
כיום מערכות החברה מותקנות בכ-2000 בתי חולים, בעיקר בארה"ב אך גם ברוב בתי החולים בארץ, רובם ככולם לקוחות משלמים. החברה אינה חושפת את היקף הכנסותיה, וגם לא את השווי בו בוצע הגיוס. לדברי סמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה, מיכאל ברגינסקי: "אפשר לחשוף כי עלינו בשווי משמעותית, וזאת בהתאם לעליה בהכנסות שלנו, לאורך השנים האחרונות גם בתקופות של משברים בשוק".
"חיסכון בטעויות לבית החולים"
מהו הערך העיקרי שאתם מביאים לבתי החולים ברמה הכלכלית?
ברגינסקי: "נהוג לומר שחייבים ליצור לבתי החולים כסף אם רוצים שהם יקנו את המוצר שלך. אנחנו רואים שזה לא בהכרח נכון. בתי חולים קונים את המוצר שלנו כי הרופאים השתכנעו שהוא יכול לגרום להם לטפל טוב יותר בחולים. רופאים נכנסו לתחום העיסוק הזה כדי לטפל באנשים. כשהם עושים טעות, או אפילו כשהם מגיעים למטופל מאוחר מידי שלא באשמתם, לא טוב להם.
"יש גם יתרונות כלכליים, בחיסכון בטעויות לבית החולים, וגם באיתור של מצבים בהם בית החולים יכול להציע למטופל התערבות, ולהרוויח עליה, כך שבתי החולים בטח לא יוצאים מופסדים, אבל לתחושתנו זו לא הסיבה המובילה לרכישת המוצר".
לדברי אלעד וולך, מנכ״ל איידוק: ״הטכנולוגיה שלנו מסייעת לצוותי הרפואה להפחית משמעותית טעויות אבחון ומצבים מסכני חיים, ולהעניק למטופלים את הטיפול שהם שואפים לתת. לפני מספר חודשים השקנו את מערכת CARE, המהווה קפיצת מדרגה טכנולוגית מכלי בינה מלאכותית צרים וחד-תכליתיים, למודל כללי המאפשר כיסוי רחב מאוד של מחלות. אנחנו מאמינים שהטכנולוגיה החדשה תאפשר לנו להגיע למרבית צמתי קבלת ההחלטות הקליניות״.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.