חברת הסייבר לרכב ארגוס, שפועלת כיום תחת השם PlaxidityX, נערכת לפיטורים של כ-65 עובדים, כשליש ממצבת כוח האדם שלה, שמונה כ-200 איש ברחבי העולם. מרבית המפוטרים פועלים ממשרדי החברה בישראל, והיתר מסניפיה בגרמניה, צרפת, ארה"ב, יפן, הודו, קוריאה ופולין.
● דיווח: אחת הנפגעות במתקפת הסייבר במיקרוסופט היא סוכנות הגרעין האמריקאית
● השמועות שפאלו אלטו רוכשת את סנטינל וואן הזניקו את המניה. האם הפעם זה באמת יקרה?
הודעות שימוע נמסרו לעובדים בימים האחרונים. הפיטורים מתבצעים במסגרת מהלך התייעלות גלובלי של Aumovio - חטיבת הרכב של קונטיננטל הגרמנית, שתונפק בספטמבר הקרוב בבורסת פרנקפורט. PlaxidityX צפויה להמשיך לפעול כחלק מ-Aumovio, אך לפי מקור המעורה בפרטים, ברקע עומדת גם אפשרות למכירה או ספין-אאוט של החברה. "לפני כשנה החברה עברה מיתוג מחדש, ובחודשים האחרונים קונטיננטל פועלת למכירת הפעילות או להפרדתה לחטיבה עצמאית", אומר המקור.
רכישה נוצצת, עתיד מעורפל
ארגוס הוקמה בשנת 2013 על ידי יוצאי יחידת 8200 ביניהם היזם עופר בן נון, ונרכשה ב-2017 על ידי קונטיננטל תמורת כ-450 מיליון דולר, מהאקזיטים הגדולים בתחום האוטו-טק הישראלי. מאז הרכישה המשיכה לפעול כחטיבה עצמאית, וכיום היא נחשבת לאחת משלוש החברות המובילות בעולם בתחום הגנת הסייבר לרכב.
החברה מגנה כיום על כ-72 מיליון כלי רכב ברחבי העולם, מחזיקה ב-80 פטנטים רשומים, ומובילה מאות פרויקטים מול עשרות יצרניות רכב גלובליות. ב-2024 היא חתמה על שותפויות עם שחקניות מפתח דוגמת מיקרוסופט, Vodafone Automotive, dSPACE ו-AVL. למרות הפיטורים, גורם בחברה מדגיש כי "Aumovio מחויבת להצלחת PlaxidityX וממשיכה לתמוך בה פיננסית".
המהלך מתרחש על רקע רגולציה מתהדקת בתחום הסייבר לרכב, כולל תקינה אירופית שנכנסה לתוקף ב-2022, והצהרות של ממשל טראמפ על חובת הגנה לקוד שמקורו במדינות יריבות כמו סין ורוסיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.