הישראלית שזינקה בקרוב ל-180% בשבוע בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש • זוז פאוור זינקה בכ-180% בשבוע החולף, על אף שהיא רחוקה משווייה בעת ההנפקה בת"א ב-2021 • פרייטוס סיכמה את השבוע בעלייה של כ-25%, לאחר שפרסמה נתונים ראשוניים מדוחות הרבעון השני • ואלטיס של פטריק דרהי נחלשה, בעקבות דוחות של אחת ממתחרותיה

הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

המסחר בוול סטריט התנהל ביום שישי במגמה חיובית מתונה, ובסיכום שני ימי המסחר האחרונים של השבוע, המדדים נאסד"ק ו-S&P 500 עלו ב-0.4%-0.5% במצטבר, בעוד שמדד דאו ג'ונס נחלש ב-0.2%.

"חברות אוצר": הטרנד החדש שכובש את וול סטריט חצה רף של 100 מיליארד דולר
ההימור לא צלח, והחברה של האיש העשיר בעולם איבדה מיליארדים
לשני אירועים השבוע יש פוטנציאל לטלטל את השווקים

אלה המניות הישראליות ובעלות הזיקה לישראל שבלטו במסחר:

מניית זוז פאוור רושמת זינוק תלת-ספרתי תוך שבוע

מניית זוז פאוור סוגרת שבוע מסחר סוער למדי, בו עלתה במצטבר ב-179%, במחזורי מסחר גבוהים ביחס לממוצע. בעוד שביום חמישי, המניה ירדה ב-8.4%, לאחר שדיווחה על מכירת מניות אפשרית מצד בעל המניות הגדול בחברה, ביום שישי היא חזרה לעלות וקפצה ב-28.9%. מתחילת חודש יולי, המניה כבר טיפסה ב-267%, למחיר המשקף לחברה שווי שוק של 44 מיליון דולר. המניה מתחילה את שבוע המסחר בתל אביב עם פער ארביטראז' חיובי.

למרות הזינוקים החדים, זוז פאוור כבר נסחרה בשוויים גבוהים יותר. ב-2021, היא הונפקה לראשונה בבורסה בתל אביב, לפי שווי של מעל 200 מיליון שקל, ובשנה שעברה, החלה להיסחר גם בנאסד"ק, בעקבות מיזוג לחברת SPAC, לפי שווי של 60 מיליון דולר.

זוז פאוור מפתחת טכנולוגיית אגירה קינטית, לצורך הטענה מהירה של רכב חשמלי, והיא מנוהלת כיום על־ידי ארז צימרמן. בחודש שעבר, לאחר שהגיעה למחיר שפל, היא הודיעה שהיא בוחנת אפשרויות אסטרטגיות שונות, וכן מבצעת תוכנית התייעלות. מאז ההודעה, המניה נסחרת במומנטום חיובי.

ביום חמישי שעבר, החברה פרסמה תשקיף להצעת מכר מצד בעל מניות בחברה: יזם ה-SPAC אליו היא מוזגה, Keyarch Global Sponsor, יוכל למכור כ-2.6 מיליון מניות, ששווין כיום הוא כ-9.6 מיליון דולר, וכן כ-245 אלף אופציות שיש לו (מעל 18% מהון המניות של החברה). זוז פאוור תוכל לקבל תמורה של עד 69.2 מיליון דולר, בהנחה שכל האופציות ימומשו.

פרייטוס עלתה ב-24.5% בשבוע, לאחר שפרסמה נתונים חיוביים מדוחות הרבעון השני

מניית פרייטוס זינקה ביום שישי ב-17.7%, במחזור מסחר גבוה מהממוצע. בסיום שבוע המסחר, המניה ננעלה במחיר של 3 דולר, שמשקף לחברה שווי שוק של 150 מיליון דולר - עלייה של 24.5% בשבוע המסחר האחרון.

פרייטוס, בניהולו של המייסד ד"ר צבי שרייבר, פיתחה מערכת לתמחור אוטומטי של הובלת סחורות, ומספקת ללקוחות שלה מעין שוק דיגיטלי שמאפשר להם להשוות תעריפי הובלה ולבצע הזמנות שירותי שילוח. החברה הפכה לציבורית במיזוג ל-SPAC, לפי שווי של כחצי מיליון דולר ב-2021.

מוקדם יותר החודש, החברה פרסמה כמה נתונים ראשוניים מדוחות הרבעון השני, שיפורסמו במלואם ב-18 באוגוסט. לפי הנתונים, החברה עקפה את ציפיות ההנהלה ברבעון השני בהיקף העסקאות וב-GBV, הערך הדולרי הכולל של העסקאות בפלטפורמה שלה. בשבוע שעבר, החברה דיווחה כי SriLankan Cargo, זרוע ההובלה האווירית של SriLankan Airlines, תשתמש בפלטפורמה שלה להזמנות ולתשלומים במטען אווירי. בפרייטוס ציינו שהדבר מחזק משמעותית את נוכחות החברה בדרום אסיה.

לפי נתוני Yahoo Finance, שלושה אנליסטים מסקרים כיום את מניית פרייטוס, ושלושתם מחזיקים בהמלצות "קנייה". מחיר היעד הממוצע שלהם גבוה ב-55.7% מהמחיר הנוכחי בנאסד"ק.

אלטיס של פטריק דרהי נחלשה, בעקבות דוחות של המתחרה

קבוצת התקשורת אלטיס היא אמנם אמריקאית ולא ישראלית, אך בעל השליטה בה הוא איש העסקים הישראלי-צרפתי פטריק דרהי, שהוא גם בעלי חברת התקשורת הישראלית הוט. מניית אלטיס איבדה ביום שישי 9.2% מערכה, למחיר מניה של 2.68 דולר, שמשקף לאלטיס שווי שוק של 1.25 מיליארד דולר. החברה הונפקה לראשונה בניו יורק ב-2018, ונסחרה בשווי גבוה משמעותית, של מעל 20 מיליארד דולר.

הנפילה ביום שישי הגיעה על רקע דוחות כספיים של המתחרה Charter Communications, שהצביעו על חולשה בשוק, והובילו לירידה של 18.5% במניית צ'רטר ולירידות גם במניות החברות המתחרות, בהן אלטיס ו-Comcast.

מוקדם יותר בשבוע שעבר, פורסמה כתבה על אלטיס באתר המשקיעים Seeking Alpha, בה ציינו את המינוף הגבוה ואת הלחצים התחרותיים על החברה. נזכיר שהחברות השונות שבשליטת דרהי מאופיינות במקרים רבים במינוף גבוה. כחלק מהניסיון להפחית את המינוף, אלטיס מכרה בשנה שעברה את Teads לאאוטבריין הישראלית, ששינתה את שמה ל-Teads לאחר השלמת העסקה. לאחרונה, דווח על עוד עסקה פוטנציאלית, לרכישת הוט מובייל על־ידי פלאפון ב-2 מיליארד שקל (הוט היא חלק מאלטיס האירופית, ולא האמריקאית).