בורסות עולם | סיקור שוטף

הסכם הסחר עם ארה"ב מקפיץ את הבורסות באירופה

בורסת פריז עולה ב-0.4% • סמסונג חתמה על חוזה עצום לאספקת שבבים לטסלה • בהשפעת המכסים, אאודי מפחיתה תחזית • לקראת שבוע קריטי בוול סטריט: עליות בחוזים העתידיים בעקבות הסכם הסחר בין ארה"ב לאירופה • מורגן סטנלי: וול סטריט הוא שוק יקר שמתמחר מציאות מושלמת - תרחיש "זהבה ושלושת הדובים" • בג'פריס מסמנים שלוש מניות שנסחרות בחסר ומהוות הזדמנות

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock
הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

14:54

לאחר שעל בחדות הבוקר בעקבות הסכם הסחר בין ארה"ב לאירופה, העליות בבורסות בעולם דעכו מעט הן באירופה והן בוול סטריט - בורסת פרנקפורט עולה כעת ב-0.1%, פריז ב-0.4% ולונדון עברה לירידה של 0.1%.

בוול סטריט בחוזים העתידיים: נאסד"ק עולה ב-0.3%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 ב0.1%.

אלביט מערכות דיווחה היום על זכייה בחוזה בהיקף של 260 מיליון דולר לאספקת מערכות הגנה לצי מטוסי A400M של גרמניה.

החוזה נחתם מול חברת Airbus Defence and Space ובמסגרתו אלביט תספק מערכות הגנה עצמית נגד טילים מונחי אינפרא-אדום (DIRCM) להתקנה על מטוסי התובלה A400M של חיל האוויר הגרמני. החוזה יבוצע לאורך תקופה של שש שנים, ואלביט מציינת בהודעתה כי הוא מגיע בהמשך להחלטת הרכש של המשרד הפדרלי לציוד, טכנולוגיית מידע ותפעול בגרמניה.

13:59

נייס דיווחה היום על הרכישה הגדולה הראשונה שלה תחת המנכ"ל סקוט ראסל, שנכנס לתפקיד בתחילת השנה. החברה תשלם 955 מיליון דולר עבור Cognigy, לצורך קידום פלטפורמת ה-AI בתחום חוויית הלקוח. מניית נייס עולה כעת בכ-4% במסחר המוקדם בוול סטריט.

12:52

שמואל קצביאן, אסטרטג שווקים פיננסיים בבנק דיסקונט התייחס הבוקר להסכם הסחר בין ארה"ב לאיחוד האירופי. לדבריו, הטקטיקה של איום במכסים גבוהים ואז הסכמות על רמה נמוכה יותר התממשה גם בהסכם עליו הוכרז אתמול של ארה"ב מול האיחוד האירופאי, אך מדובר בחדשות מעודדות הן לגבי הימנעותו של תרחיש מכסים גבוהים יותר, הן בשל סיום מרבית אי הוודאות בהקשר מלחמת הסחר בין ארה"ב לאיחוד האירופאי והן על רקע אמירות לגבי השקעות של האירופאים בארה"ב.

"ויתור מרכזי מצד האיחוד האירופי, לדברי טראמפ, הוא ההתחייבות לרכוש 750 מיליארד דולר נוספים של אנרגיה אמריקאית (במהלך שלוש שנים, כפי שהבהירה פון דר ליין) ולהשקיע 600 מיליארד דולר נוספים בארה"ב, יחד עם רכישות משמעותיות של ציוד צבאי. מדובר בסדרי גודל משמעותיים. יחד עם זאת היו הערכות כי התחייבויות לרכישה בתחומי האנרגיה והביטחון הן "לא מחייבות מבחינה משפטית ומשהו שמדינות רבות היו עושות בכל מקרה".

"נזכיר כי ברקע הכללי אירופה סבלה מהתלות הגבוהה באנרגיה מרוסיה וכי הגדלת הוצאות הביטחון של האירופאים (גם במסגרת נאט"ו) היא מגמה שהחלה וצפויה להימשך בעתיד. ארה"ב היא כמובן ספקית מערבית עיקרית של מוצרי ביטחון ואנרגיה וההסכם הנוכחי משתלב במגמות הקיימות/ הצפויות בלאו הכי. בכל זאת ההסכם מהווה חדשות משמעותיות בעצם האמירה המפורשת והכרזה על מספרים (גם אם לא הכל ימומש בסופו של דבר)".

12:19

יצרנית הרכב הגרמנית פולקסווגן הודיעה כי מותג הפרימיום שלה, אאודי, הפחית את התחזית הפיננסית השנתית שלו היום, וזאת בשל השפעת העלאת מכסי היבוא בארה"ב ועלויות מתמשכות של מהלכי התייעלות ומבנה מחדש.

החברה, שבסיסה באינגולשטאדט, צופה כעת הכנסות שנתיות בטווח של 65 עד 70 מיליארד אירו (76 עד 82 מיליארד דולר), ירידה מהתחזית הקודמת שעמדה על 67.5 עד 72.5 מיליארד אירו. בנוסף, אאודי הורידה את תחזית שולי הרווח התפעולי שלה ל-5% עד 7%, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על 7% עד 9%.

11:27

הסכם הסחר בין אירופה לארה"ב מקפיץ את מניות יצרניות הרכב האירופיות. נשיא ארה״ב דונלד טראמפ אמר אתמול כי ההסכם, שבמסגרתו וושינגטון תצמצם את המכסים על סחורות אירופיות ל-15%, יהיה "נהדר עבור תעשיית הרכב".

ספקית חלקי הרכב הצרפתית ואלאו עולה בכ-5%. יצרנית ג'יפ Stellantis , וכן פורשה ומרצדס-בנץ גרופ , עולות ביותר מ-2%.

10:39

היינקן דיווחה הבוקר על רווח תפעולי גבוה מהצפוי במחצית הראשונה של השנה, שהסתכם ביותר מ-1.4 מיליארד אירו (כ-1.6 מיליארד דולר). חברת מבשלת הבירה ממשיכה לתמוך בתחזית השנתית שלה, ומצהירה כי היא מצפה לצמיחה אורגנית ברווח של בין 4% ל-8%.

10:23

המסחר באירופה נפתח בעליות חדות בעקבות הסכם הסחר בין האיחוד האירופי לארה"ב - בורסת פריז ובורסת פרנקפורט מזנקות ב-1%, לונדון ב-0.5%.

08:10

באסיה הבוקר פתיחת שבוע מעורבת בעוד המשקיעים ממתינים לשיחות הסחר בין סין לארה"ב שיפתחו היום בשבדיה - טוקיו יורדת ב-1%, סין והונג קונג עולות ב-0.25% וב-0.7% בהתאמה, דרום קוריאה יורדת ב-0.2% והבורסה בהודו יורדת ב-0.9%.

חברת סמסונג חתמה על חוזה עצום בהיקף של 16.5 מיליארד דולר לאספקת שבבים לטסלה, כפי שנחשף בדיווח רגולטורי מטעם סמסונג ואושר על ידי אלון מאסק. ההסכם, שיחל באופן רשמי ב-26 ביולי 2024 ויימשך עד סוף דצמבר 2033, כולל ייצור שבבים מתקדמים שישמשו את טסלה בדור הבא של מערכות הבינה המלאכותית שלה.

מאסק ציין כי המפעל החדש של סמסונג בטקסס יוקדש לייצור שבב ה-AI6 של טסלה, אשר מהווה שלב מתקדם ביכולות החישוב של רכבי החברה. כיום סמסונג מייצרת את שבב ה-AI4, בעוד חברת TSMC צפויה לייצר את ה-AI5, שסיים לאחרונה את שלב התכנון, תחילה בטייוואן ובהמשך באריזונה. לדברי מאסק, לחשיבות האסטרטגית של ההסכם קשה למצוא מקבילה - והוא מהווה צעד משמעותי נוסף בהעמקת שיתוף הפעולה בין שתי החברות בעידן הרכב האוטונומי והבינה המלאכותית.

החוזים העתידיים בוול סטריט עולים הבוקר בעד 0.5% ומגיבים בחיוב להודעת נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ונשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין.

אתמול בערב (א') בישרו כי ארה"ב הגיעה להסכם סחר עם האיחוד האירופי. "זו עסקה חזקה מאוד", אמר טראמפ. לפי ההסכם, יוטל מכס של 15% על סחורות מהאיחוד האירופי הנכנסות לארה"ב, והאיחוד האירופי יתחייב לרכישות משמעותיות של אנרגיה וציוד צבאי אמריקאי. כמו כן, האיחוד יבצע בארה"ב השקעות בסך 600 מיליארד דולר. מכאן תמשיך ארה"ב במו"מ עם שווייץ, דרום קוריאה וטייוואן. לדברי טראמפ נבחנים כעת הסכמים עם שלוש או ארבע מדינות נוספות, אך מדינות אחרות עם כלכלות קטנות או פחות יחסי סחר עם ארה"ב יקבלו מכתבים שבהם יצוינו שיעורי המכסים שהיבוא מהן יישא.

השבוע הקרוב צפוי להיות מהמעניינים של התקופה האחרונה בוול סטריט, עם אירועים מרכזיים בכל החזיתות. בזירת הסחר, המשקיעים ימשיכו לעקוב בדריכות אחר ההתפתחויות בזירת הסחר לקראת הדד-ליין של ה-1 באוגוסט. במקביל, זהו השבוע העמוס ביותר בעונת הדו"חות, עם פרסום תוצאותיהן של ענקיות הטכנולוגיה - מיקרוסופט , אפל , אמזון ומטא פלטפורמס (פייסבוק) . המשקיעים לא יתמקדו רק בשורת הרווח - אלא בעיקר בהשקעות בתחום הבינה המלאכותית (AI). הנושא הזה הפך למוקד אסטרטגי מרכזי, במיוחד לאחר שאלפאבית (גוגל) הכריזה לאחרונה כי הוצאות ההון שלה יטפסו בכ-10 מיליארד דולר ל‑85 מיליארד דולר בשנת 2025 - רובן המכריע מופנות לתחום ה-AI והתשתיות התומכות בו.

ארבע ענקיות הטכנולוגיה ידווחו השבוע: מה צפוי בדוחות?

בנוסף, השבוע יעמוד גם בסימן החלטת הריבית של הפד, לצד נתונים חשובים ובהם הצמיחה לרבעון השני (GDP), מדד מנהלי הרכש בתעשייה (ISM), ודוח התעסוקה לחודש יולי.

ביום שישי ננעל המסחר בוול סטריט בעליות, עם שיאים חדשים במדדים המרכזיים - העליות נתמכו בעונת דוחות חזקה מהצפוי ובהתפתחויות חיוביות בזירת הסחר הבינלאומית.

מדד S&P 500 עלה ב-0.4% ונעל את בשיא ה-14 שלו השנה - ברמה של 6,388 נקודות, נאסד"ק עלה ב-0.25% וחתם על שיא ה-15 לשנת 2025, ברמה של 21,108 נקודות. מדד דאו ג'ונס הוסיף 0.5%, ונסגר ברמה של 44,901 נקודות, מרחק קטן של כ-0.25% בלבד משיא כל הזמנים שנקבע ב-4 בדצמבר.

העליות נתמכות בעונת דוחות חיובית במיוחד. לפי נתוני חברת המחקר FactSet, כ‑82% מתוך 169 החברות במדד S&P 500 שכבר פרסמו דוחות, הצליחו להכות את תחזיות האנליסטים. מדובר בשיעור גבוה שמעיד על עוצמה עסקית רחבה ומחזק את תחושת הביטחון בשוק.

האופטימיות הזו מתנגשת עם איומים שעדיין מרחפים באופק ויש גם קולות זהירים יותר. ליסה שאלט, מנהלת השקעות בכירה במורגן סטנלי אמרה ש-"אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה שוק יקר מאוד, מאוד. המניות כיום לא מביעות חשש ממכסים, לא ממדיניות ממשלתית לא יציבה, ולא מאינפלציה. זה שוק שמתמחר מציאות מושלמת - תרחיש 'זהבה ושלושת הדובים'."

במקביל, בוול סטריט חוזרת תופעת מניות ה"מם", והפעם עם קבוצת מניות חדשה המכונה DORK - ראשי תיבות של Krispy Kreme (DNUT), OpenDoor (OPEN), Rocket Companies (RKT) ו-Kohl’s (KSS). מדובר בחברות קטנות יחסית, בעלות בסיס פיננסי שברירי, אך הן זוכות לעניין רב מצד משקיעים פרטיים שמרכזים קניות דרך פלטפורמות כמו Reddit. בדומה לגל שהוביל את מניות GameStop ו‑AMC לעליות חדות בעבר, גם כאן נוצרת תופעה ספקולטיבית: רכישות מרוכזות גורמות לעלייה מהירה במחיר המניה, שמאלצת גופים מוסדיים לסגור פוזיציות שורט - מה שמזין את העליות עוד יותר.

החזרה של מניות ה"מם" מאותתת על אופוריה מסוימת בשוק, ויכולה לשמש כאזהרה: ייתכן שכדאי למשקיעים להתחיל להיערך לקראת ירידות.

בשוק החוב האמריקאי, נרשמו בסוף השבוע ירידות קלות בתשואות האג"ח הממשלתיות. בדויטשה בנק התייחסו לשוק האג"ח האמריקאי, וציינו כי הוא "מתקשה" לאחרונה, בעקבות פרסומם של מספר נתוני תעסוקה חזקים בארה"ב. כלכלני הבנק ציינו את תביעות האבטלה הראשוניות, שנפלו בשבוע השישי ברציפות, כמו גם את מדד מנהלי הרכש בארה"ב, שהפתיע לחיוב והגיע לשיא של שבעה חודשים.

הדולר התחזק מעט בסוף השבוע, על אף שבסיכום שבועי, מדד ה־DXY, אשר אומד את כוחו של הדולר מול סל רחב של מטבעות בעולם, ירד בשבוע החולף בסך הכל בכ־0.8%. למרות זאת, מסכם הדולר, את החודש הטוב ביותר שלו השנה.

מחיר הזהב ירד ביום שישי האחרון בכ־1.1% ונעמד על 3,335 דולר לאונקיה. זאת, בין היתר, על רקע ציפיות המשקיעים להסכם סחר בין ארה"ב לאירופה, אשר מגבירות את תיאבונם לנכסים יותר מסוכנים.

בארה"ב, השבוע הקרוב צפוי להיות מהמשמעותיים ביותר עבור שוקי ההון, כאשר שלושה נתוני מפתח יתפרסמו בזה אחר זה - ויעניקו תמונה רחבה ועדכנית על מצבה של הכלכלה האמריקאית: הצמיחה, האינפלציה והעבודה.

ביום רביעי יפרסם משרד הניתוחים הכלכליים (BEA) את ההערכה המוקדמת לצמיחת התמ"ג ברבעון השני של 2025. לפי התחזיות, הכלכלה האמריקאית חזרה לצמוח בקצב שנתי של 3% - התאוששות מרשימה לאחר שהתכווצה ב‑0.5% ברבעון הראשון של השנה.

מירב תשומת הלב של המשקיעים תופנה ברביעי להחלטת הריבית של הפדרל ריזרב לחודש יולי. למרות שהנגיד הפדרלי כריסטופר וולר רמז לאחרונה כי הוא עשוי לתמוך בהפחתת ריבית בקרוב - רבים בשוק סבורים שזה לא יקרה כבר השבוע. הציפייה הרווחת בקרב המשקיעים היא שהבנק המרכזי לא יוריד את הריבית במפגש הקרוב, וזאת על רקע נתוני אינפלציה שעדיין נחשבים דביקים והאווירה הכללית של זהירות מצד הפד.

ביום חמישי יתפרסם מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב - מדד הליבה של ה‑PCE (ללא מזון ואנרגיה). לפי התחזיות, המדד צפוי לעלות ב‑0.3% בחודש יוני, עלייה בקצב לעומת 0.2% בחודש מאי. בקצב שנתי, מדד הליבה צפוי להישאר יציב על 2.7%, לפי תחזיות בלומברג - רחוק עדיין מיעד ה‑2% של הפד.

בשישי יגיע הדו"ח השלישי והחשוב לא פחות - דו"ח התעסוקה לחודש יולי , שיפורסם על ידי משרד העבודה האמריקאי. הכלכלה צפויה להוסיף כ‑101,000 משרות חדשות (ללא חקלאות), כאשר שיעור האבטלה צפוי לטפס קלות ל‑4.2%, לעומת 4.1% ביוני - אז נוספו 106,000 משרות. מדובר בהאטה מסוימת בשוק העבודה, אך לא בירידה דרמטית.

בעוד עונת הדוחות לרבעון השני נמצאת בעיצומה, בבית ההשקעות ג'פריס מצביעים דווקא על המניות שהשוק נוטה להתעלם מהן. לא שמות נוצצים כמו אפל או אנבידיה, אלא חברות שקטות יותר, עם פוטנציאל לתנודות חדות אם יציגו תוצאות טובות מהצפוי. בג'פריס פרסמו השבוע סקירה המזהה מניות "שנדחקו הצידה", אך לדעתם טומנות בחובן סיכוי לרווחים יוצאי דופן בטווח הקצר.

בין המניות הבולטות:

ספוטיפיי שזינקה השנה בכ־54%, מקבלת יעד מחיר של 845 דולר - אפסייד של 22% ביחס למחיר הנעילה האחרון. לפי האנליסט ג'יימס הייני, החברה צפויה לדווח מחר על עלייה של יותר מ־5 מיליון מנויים חדשים, כשההכנסות ממשיכות לצמוח גם אם שולי הרווח התמתנו בגלל השקעות בתחום הפודקאסטים בווידאו. הדוחות יתפרסמו ביום שלישי.

בעקבות ביצועים מרשימים מתחילת השנה, גופי מחקר נוספים מעלים את מחיר היעד למניה ומסמנים פוטנציאל עלייה נוסף. בנק ההשקעות KeyBanc העלה את מחיר היעד למניית ספוטיפיי ל‑ 860 דולר תוך שמירה על דירוג "עודף משקל". האנליסטים ב‑KeyBanc ציינו כי הדוחות לרבעון השני, לצד התחזיות לרבעון השלישי, עשויים לכלול תנודתיות מסוימת - בשל השפעות מטבע, עונתיות בשולי הרווח, והיטלים חברתיים. עם זאת, התחזית הכללית נותרת חיובית.

גם דויטשה בנק הצטרף לגישה האופטימית, כאשר ביום רביעי העלה את מחיר היעד שלו למניה ל‑ 775 דולר , לעומת 700 דולר קודם לכן - תוך שמירה על דירוג "קנייה".

ספוטיפיי, שממוקמת בלוקסמבורג ומספקת שירותי סטרימינג של מוזיקה ותוכן דיגיטלי ברחבי העולם, נהנית מתנופה חזקה ב-2025: מניית החברה עלתה בכ-54% מתחילת השנה - נתון שמציב אותה כאחת המובילות בקרב חברות הטכנולוגיה הצרכניות.

אם המומנטום יימשך, והחברה תצליח לעמוד בתחזיות תוך שמירה על צמיחה ברווחיות ושימור לקוחות, נראה שספוטיפיי עשויה להמשיך להכות את השוק גם בהמשך השנה.

גם בואינג היא צפויה לדווח מחר. המניה עלתה בכ־32% מתחילת השנה, אך ג'פריס רואה פוטנציאל להמשך עלייה של כ־13%. התחזית כוללת אספקה של 413 מטוסי 737 בשנת 2025, כאשר למעלה ממחצית כבר נמסרו במחצית הראשונה של השנה. לפי ההערכות, כל מטוס נוסף מסוג MAX תורם כ־10 מיליון דולר לתזרים החופשי של החברה - מה שמחזק את התחזית החיובית.

לאחר שנים רצופות של משברים, נראה שענקית התעופה מתחילה להתייצב - והקרדיט לכך ניתן למנכ"ל החדש, קלי אורטברג, שהובא מהפרישה כדי להציל את החברה. אורטברג, מהנדס ותיק ובעל ניסיון עשיר בתעשיית האווירונאוטיקה, מונה לתפקיד לפני כשנה - ובשבוע הקרוב הוא צפוי להציג התקדמות משמעותית מאז כניסתו לתפקיד , במסגרת הדו"ח הרבעוני שיפורסם ביום שלישי הקרוב.

ואכן, המשקיעים אוהבים את מה שהם רואים: מניית בואינג זינקה ביותר מ‑30% מתחילת השנה - שיפור דרמטי עבור חברה שבמשך שנים התמודדה עם משברי בטיחות, עיכובים בייצור, ולחצים רגולטוריים. אנליסטים בוול סטריט מעריכים כי בואינג תצמצם בחצי את ההפסדים הרבעוניים לעומת השנה שעברה, וכי היא בדרך לרווח שנתי ראשון מאז 2018 - יעד לא מבוטל עבור חברה שהייתה מדממת מזומנים.

במהלך השנה האחרונה, אורטברג הוביל תוכנית קיצוצים אגרסיבית, שכללה פיטורי 10% מהעובדים. השבתה ממושכת בת שבעה שבועות של מחלקת הייצור המרכזית הסתיימה לאחר שנחתם הסכם עבודה חדש עם איגוד העובדים.

מניית קלורקס לעומת זאת, דווקא איבדה גובה ונסחרת בירידה של כ־19% השנה. עם זאת, האנליסט קאומיל ג’גרוואלה טוען שהשוק מתמחר את המניה בחסר. קלורקס היא חברה אמריקאית ותיקה הפועלת בעיקר בתחום מוצרי הצריכה לבית ומתמקדת בבריאות, היגיינה וניקיון. החברה נוסדה ב-1913, ומוכרת ברחבי העולם בזכות מותגים מוכרים ונאמנים, במיוחד בשוק האמריקאי.

מחיר היעד של ג’גרוואלה עומד על 145 דולר - כ־10% מעל המחיר הנוכחי - והוא מעריך שהחברה תכה את התחזיות ברבעון, במיוחד לאור עלייה בהזמנות מצד רשתות קמעונאיות שמסתגלות למעבר של קלורוק למערכת ERP חדשה.