שרגא רוזנברג וח"כ יונה יהב (העבודה) הגישו היום (ד') לבג"ץ עתירה בעקבות אי אישור מינויו של רוזנברג לתפקיד מנכ"ל עמידר. בעתירה, שהוגשה באמצעות עוה"ד יעקב אמסטר וירון זפט, דורשים העותרים להוציא צו על תנאי כנגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, המורה לו להסביר מדוע הוא אינו מתעלם מהמלצתה של ועדת בן-דרור, שלא אישרה את מינויו של רוזנברג לתפקיד.
העתירה הוגשה כנגד ועדת בן-דרור, נתניהו, עמידר, מוריס ניסן (המועמד השני למנכ"ל עמידר), סגן שר השיכון, מאיר פרוש, ורשות החברות הממשלתיות.
העותרים גם דורשים להוציא צו על תנאי המורה לוועדת בן-דרור להסביר מדוע לא תשנה את המלצתה לגבי רוזנברג. כמו כן, נדרש בג"ץ להוציא צו ביניים, המופנה לוועדה, לנתניהו, לפרוש ולעמידר, המורה להם שלא לדון או לפעול בכל דרך אחרת בכל הנוגע למועמדותו של ניסן למנכ"ל עמידר, עד למתן הכרעה בעתירה.
בעתירה מפורטים ההשכלה והניסיון של רוזנברג, אשר מכהן כיום כמנכ"ל בפועל של רשת הגנים של החינוך העצמאי וכמנכ"ל החברה הכלכלית של זכרון-יעקב. בעתירה מוסבר, כי משרד החינוך הכיר בהשכלתו של הרב רוזנברג כשוות מעמד ודרגה אקדמית לתואר ד"ר בהוראה.
בעתירה נטען, כי ועדת בן-דרור, על פי החוק, אינה גוף מחליט, מכריע או קובע, אלא רק ועדה מייעצת לשרים, וכי הוועדה טעתה וחרגה מסמכותה משום שנטלה על עצמה סמכויות לא לה. עוד נטען, כי אם אכן תנאי וכישורי הסף בנוגע להשכלה ולניסיון הם חלופיים, ולא מצטברים, כפי שנאמר בחוק, אזי היה על הוועדה לאשר את מועמדותו של רוזנברג כבר בדיון הראשון.
עוד נטען, כי הסמכות למנות מנכ"ל לחברה ממשלתית ניתנת על פי החוק לדירקטוריון החברה, וזאת בכפוף לאישור השרים. העותרים טוענים, כי הוועדה, במהלך שתי החלטותיה, הפעילה את סמכויותיה באורח שגוי ובלתי סביר, בין היתר כאשר התעלמה מהשכלתו התורנית של רוזנברג, וכאשר לא ניתחה כראוי את הדו"חות הכספיים של עמידר. לטענת העותרים, הסכומים שנלקחו בחשבון אינם משקפים את היקף הפעילות העיסקית של עמידר. העותרים התייחסו לסוגיה זו, משום שוועדת בן-דרור קבעה בדיונה השני, כי היקף הפעילות העיסקית של עמידר גבוה מזה של הגופים בהם פעיל רוזנברג
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.