עורכי דין ירושלמיים רבים, מצטערים על החלטתו של שופט בית המשפט המחוזי, שלום ברנר, לפרוש בעוד כשנה. ברנר ידוע כאחד השופטים המחוזיים הטובים ביותר, ובעל סיכויי הצלחה גבוהים להתקדמות לבית המשפט העליון. ברנר הודיע על פרישתו לאחר מינויו של ורדי זיילר, נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, לכהונת נשיא פעם שלישית ברציפות.
ברנר, 61, יליד חיפה, משמש כשופט במחוזי בירושלים, מזה 15 שנה. לפני כן היה עורך דין פרטי, ומבחינה זו הוא מהווה אחת הדוגמאות המעטות, למינוי עורך דין פרטי, היישר לכהונת שופט מחוזי. דוגמה נוספת, היא שופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, עדנה קפלן-הגלר, ששימשה קודם לכן כסניגורית פרטית.
ברנר היה שותף במשרד עוה"ד הירושלמי רבינוביץ-טוקטלי, בו שותפים עד היום, עורכי הדין פנחס רבינוביץ ויהושע טוקטלי. המשרד עסק בתחום הפלילי ונזיקין, וברנר היה הליטיגטור העיקרי בו. ב-82' עזב את המשרד, והפך את המתמחה שלו דאז, עו"ד עוזי לוי, לשותף. בינתיים, לוי הקים משרד עצמאי.
בתחילת דרכו בבית המשפט המחוזי, ישב ברנר במשפטים פליליים. הוא התאפיין בגישה "פרו" נאשמים. אחד המקרים שעוררו עליו, בזמנו, את כעסה של הפרקליטות, היה זיכויו של אחד מאנשי המחתרת היהודית, לאחר שבביתו נתפסו חומרי חבלה. לאחר שזוכה, נעצר שוב, הואשם בהשתייכות למחתרת היהודית, והורשע. בהמשך כהונתו, החל ברנר לשבת בתיקים אזרחיים.
הוא אהוד על עורכי הדין בעיקר בשל הבנתו, מקצועיותו והניסיון שהביא איתו למערכת, כעורך דין פרטי. מן הסתם, לא תחסר לו תעסוקה בשוק הפרטי, אולם בית המשפט המחוזי בירושלים, איבד שופט טוב « «שלום ברנר אומר שלום «
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.