רווח הון של 50 מיליון דולר לכור ממכירת בתי התוכנה למשפחת וולפסון

שיפור ברווחי טכם וקונתהל ברבעון הראשון, עלייה של %36 בהכנסות טכם כתוצאה מרכישת חברת התוכנה האירופית

TOPSYSTEM סוף השבוע שעבר הפך את מוריס, אברהם ואהרון וולפסון מניו-יורק לבעלי אחת מקבוצות התוכנה הגדולות בישראל, המתמחה בשירותי מחשוב - קבוצה המעסיקה כמעט 2,000 עובדים, שלה מחזור של מיליארד שקל בשנה. הוולפסונים (משקל נגד לגולדשטינים?) קנו את בתי התוכנה של תדיראן - טכם וקונתהל - בהמשך לרכישות הקודמות שביצעו כאן, של חברות קומפרו וגלעד.

היקפן של שתי העיסקאות האחרונות - 90 מיליון דולר - יותיר בידי המוכר, כור, רווחי הון גדולים שיירשמו ברבעון השני של 99'. מכירת מניות הקונצרן בקונתהל (%86.9) לנס טכנולוג'יס של משפחת וולפסון נעשתה תמורת 25 מיליון דולר, ותניב רווח הון של 15 מיליון דולר.

הסכם העקרונות למכירת אחזקות כור בטכם (%87.4), לאותו הרוכש, תמורת 65.5 מיליון דולר - %14 לערך מעל מחיר המניות בשוק - צופן רווח הון גבוה אף יותר, של כ-35 מיליון דולר לאחר מס. בסך הכול, יפיק כור רווחי הון של כ-50 מיליון שקל ממכירתן של שתי חברות התוכנה, המוחזקות באמצעות החברה הבת בבעלות מלאה, תדיראן.

מכירת בתי התוכנה עולה בקנה אחד עם אסטרטגיית הקונצרן, לפיה תתמקד תדיראן בפעילות האלקטרונית הצבאית. במסגרת אסטרטגיה זו מוכר הקונצרן את כל הפעילויות שאינן סינרגטיות, ובהן גם טכם וקונתהל - חברות מצוינות אומנם, אך כאלו הפועלות בתחומי טכנולוגית המידע וביצוע אינטגרציה של מערכות מיחשוב, ואשר חלק ניכר מלקוחותיהם בא מהשוק האזרחי.

בשבוע האחרון פרסמו שתי החברות דו"חות כספיים, מהם עולה כי הצמיחה בהן נמשכת. טכם, המעסיקה כ-700 עובדים בפיתוח מערכות משובצות מחשב ומערכות תוכנה (לקוחות עיקריים - משרד הביטחון ותדיראן), הציגה עלייה נוספת במדרגת הרווחיות - שהסתכמה בינואר-מארס 99' ב-5.6 מיליון שקל, לעומת 5.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד (את שנת 98' כולה סיימה טכם ברווח של 23.3 מיליון שקל).

במקביל, דיווחה החברה על התרחבות מחזור המכירות הרבעוני - 75.1 מיליון שקל, עלייה של %36 שבאה כתוצאה מאיחוד חברת TOPSYSTEM הפועלת באירופה סביב מחולל יישומים USOFT שפותח על ידה, חברה שנרכשה בחודש יולי 98'. זו גם היתה הסיבה לעליית הרווח הגולמי של טכם בשיעור של %29, ל-18.5 מיליון שקל.

קונתהל, המעסיקה כ-350 עובדים, עוסקת במתן פתרונות בתחום התוכנה והמערכות לארגונים ומוסדות, בפיתוח תוכנה ומערכות משובצות מחשב הפועלות ב"Real Time ובפיתוח ושיווק של חבילות תוכנה. החברה סיימה את הרבעון עם רווח צנוע יותר ביחס לטכם - 2.6 מיליון שקל, לעומת 1.8 מיליון שקל ברבעון הראשון אשתקד (8.6 מיליון שקל ב-98' כולה).

גם הכנסותיה של קונתהל צמחו בשיעור נאה, %20.7, ל-28.7 מיליון שקל ברבעון, כתוצאה מיישום מערכות ERP, פעילות בתחום מערכות מיחשוב רפואיות ופעילות הקשורה לבעיית באג 2000. הרווחיות התפעולית של קונתהל עלתה ב-%24.