בריזקום, חברה ישראלית המייצרת ומשווקת ציוד תקשורת אלחוט, השלימה גיוס של 20 מיליון דולר לפי שווי חברה של כ-100 מיליון דולר, אחרי הכסף. את הגיוס ניהל בנק ההשקעות האמריקאי CIBC (לשעבר אופנהיימר), ובגיוס השתתפו מספר קרנות השקעה מובילות כמו ורבורג, פינקוס וויס-פק אנד גריר. בנוסף, השקיעו בחברה קרן אתגר בניהולו של יוסי צ'חנובר, קרן פיקטט השווייצרית וקרן קאופמן האמריקאית.
בריזקום - האמורה לקיים מחר (ג') מצגת למשקיעים במסגרת כנס שארגן בנק ההשקעות רוברטסון סטיבנס בתל-אביב - בוחנת במקביל אפשרות של הנפקת מניותיה בוול-סטריט במהלך שנת 2000. מתחרותיה של בריזקום, כגון פרוקסים, אירונט ואדפטיב ברודרבנד, נסחרות על פי שווי של 600-250 מיליון דולר.
בריזקום, המעסיקה כיום כ-260 עובדים, החלה לפעול בתחום תקשורת אלחוט פנים-ארגונית (WIRELESS LAN), המספק אפשרויות לקשר בין מחשבי הארגון בצורה אלחוטית, לקיים תקשורת אלחוטית בין רובוטים בקו ייצור למרכז השליטה, תקשורת בין מבנים שונים של אותו ארגון וכדומה.
יחד עם זאת, שוק זה לא התפתח בהתאם לציפיות, ולפני כשנה עברה החברה רה-ארגון שבמסגרתו צורף אהרון דוברת כיו"ר החברה, ושונה המיקוד האסטרטגי שלה. בידי דוברת אופציות ל-%4 מהחברה במחירי מימוש נמוכים. בריזקום נכנסה לתחום פעילות חדש - מערכות תקשורת אלחוטית רחבות-פס לתחום הביתי והמשרדי. מערכות אלו מקשרות בין המנוי לבין המרכזיה המקומית של ספק התקשורת, והן מיועדות בעיקר לצורך חיבור רחב-פס לאינטרנט בחלק הסופי של רשת התקשורת.
שיטת תקשורת זו עשויה להוות תחליף לשיטות תקשורת רחבות-פס אחרות כמו מודם על כבלים, מודמים דיגיטליים (DSL) או תקשורת באמצעות לוויין.
המערכות של בריזקום מיועדות להעברת תקשורת נתונים וקול, והמשתמשים העיקריים בהן הם מפעילי תקשורת מקומיים: ספקיות אינטרנט, חברות סלולר או מפעילי טלפון חדשים, המעוניינים להתחרות מול חברות הטלפון הגדולות והוותיקות. אחת המתחרות הפוטנציאליות של בריזקום בתחום פעילות זה (לבד מהחברות האמריקאיות) היא חברת אינווייב, החברה הבת של תדיראן תקשורת (שמוזגה באי.סי.איי) וחברת ווייבאקסס, שנמכרה לפני כשנה ללוסנט האמריקאית לפי שווי של 60 מיליון דולר.
בין לקוחותיה של בריזקום נמצאים TELE2 הבריטית, מספר ספקי גישה אלחוטית לאינטרנט בארה"ב, בצ'כיה ובדרום מזרח אסיה. בשבדיה מוכרת בריזקום, באמצעות הסכם שיווק בינלאומי עם אריקסון, את התשתית הטכנולוגית למספר חברות גישה אלחוטית רחבת-פס לאינטרנט, שמקימות בשבדיה חברות החשמל המקומיות.
מקור בחברה מסר כי על פי קצב ההזמנות שמקבלת החברה, מדובר בהזדמנות צמיחה משמעותית. מכירותיה של בריזקום בשנת 99' צפויות, על פי הערכות, לעמוד על כ-45 מיליון דולר, לעומת כ-33 מיליון דולר בשנת 98' ו-17 מיליון דולר ב-97'. לאחרונה חתמה החברה על הסכם OEM עם אריקסון השבדית ו-TUT סיסטמס האמריקאית, לשיווק מוצריה בעולם.
בעלת המניות הגדולה בבריזקום (לפני ההנפקה הפרטית) היא קרן ההון-סיכון סטאר, המנוהלת על ידי מאיר בראל. סטאר מחזיקה ב-%35.6 מהמניות. בעלת המניות השנייה בחברה היא קרן HM אינווסטמנט, המחזיקה ב-%23.5 מהמניות. בעלי השליטה בקרן הם בני הניגאל ורוברט מאדג', והמניות שבידי הקרן הועברו אליה במסגרת העיסקה שבה רכשה מאדג' את לננט לפני כשלוש שנים.
קונצרן כלל מחזיק ב-%10.8 ממניות בריזקום באמצעות קרנות ההון-סיכון כלל ונצ'ר וכללית; חברת אמפל מחזיקה ב-%6 וקרן מופת ב-%5.8. כ-%5 נוספים מצויים בידי היזם ומנהל העסקים הראשי של בריזקום, מיכאל רוטנברג.
בריזקום תכננה להנפיק את מניותיה בחצי הראשון של השנה ולגייס 40-30 מיליון דולר לפי שווי של כ-160 מיליון דולר, אך תוכנית ההנפקה נגנזה - וכנראה שהגיוס הפרטי מהווה שלב ביניים לקראת הנפקת החברה בשנה הבאה. בראיון שנערך עם רימון בן-שאול, מנכ"ל כלל תעשיות והשקעות, לפני כחמישה חודשים, אמר בן-שאול כי הנפקת בריזקום לא תתבצע לפני שנת 2000, וזאת משום שהחברה עדיין אינה בשלה מספיק.« מאת אליאב אללוף « בריזקום גייסה 20 מיליון דולר לפי שווי של 100 מיליון דולר « אהרון דוברת, יו"ר החברה, מחזיק אופציות ל-%4
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.