עבדאללה מלך ירדן, קיים היום (א') ביקור היסטורי באילת. לפני הצהרים הוא הגיע לאילת על גבי היאכטה המלכותית, בליויי רעייתו ופמליה גדולה.
המלך עבדאללה התקבל ע"י ראש הממשלה, אהוד ברק בטקס ממלכתי בבסיס חיל הים באילת.
בנאומו בטקס, הדגיש עבדאללה את חשיבות האצת המו"מ בין ישראל לרשות הפלשתינית. "הנושא המרכזי הוא השיחות עם הפלשתינים. אני מקווה שהנושא ייפתר. אני גם מקווה שחילוקי הדעות עם סוריה ולבנון יגיעו לפתרון", הוא ציין.
"ירדן תתמוך בכל שיחות השלום ותמשיך את דרכו של המלך חוסיין שטרח רבות להבאת השלום", הוא הבטיח.
"אני יודע שהתחייבת לשלום באיזור", הוא פנה לברק.
ברק אמר במהלך הטקס למלך עבדאללה, כי ביקורו מזכיר לכולם את המורשת שהשאיר אחריו אביו, המלך חוסיין. "אנו זוכרים אותו ומתחייבים לעבוד איתך ולהפוך חלום למציאות. אנחנו רואים את ירדן כשותפה במאמצינו להביא שלום לכל העמים באיזור".
בתום הטקס הממלכתי התקיימה פגישת עבודה בין המלך עבדאללה, ראש ממשלת ירדן ושרים בכירים מהקבינט הירדני, לבין אהוד ברק והשרים שמעון פרס, בנימין בן אליעזר, רן כהן וחיים אורון.
בפגישה התלוננו הירדנים על התקדמות איטית בשיתוף הפעולה הכלכלי ובכמה פרוייקטים משותפים. המלך עבדאללה ופמלייתו גם סיירו באילת בליווי ברק וראש העיר, גבי קדוש, והביעו התעניינות בחקלאות הימית וחוות הדגים הממוקמת סמוך לגבול הישראלי-ירדני.
במהלך ביקורו במפעל ערדג באילת, ביקש המלך עבדאללה לבדוק אפשרות לבצע פרוייקטים משותפים בתחום החקלאות הימית.
במהלך הפגישות והסיורים, ביקש עבדאללה להרחיב את שיתוף הפעולה בין ישראל לירדן, בהקמת פרוייקטים משותפים באיזור אילת ועקבה. הוא גם ביקש להאיץ את פרוייקט שדה התעופה המשותף בעין עברונה.
למרות שעבדאללה ביטל מפאת חוסר זמן את פגישתו עם אנשי העסקים הישראליים, שמרביתם מנהלים עסקים בירדן, הוא החליט לקיים את הביקור במפעל עדרג כמתוכנן. הוא ציין, כי ירדן פועלת לפתח את ענף החקלאות הימית.
במהלך ביקורו במפעל, אמר עבדאללה לברק ולמנכ"ל המפעל, רוני דלאל, כי הדייגים בירדן גורמים נזקים לריף בעקבה ולכן, משרד החקלאות הירדני בודק אפשרות לגדל דגי מאכל באמצעות מפעל חקלאי ימי, בדומה למפעל עדרג.
לאחר שקיבל הסברים מדלאל, הוא ביקש ממנו ומברק לבדוק אפשרות להקמת פרוייקט ישראלי-ירדני בתחום החקלאות הימית. לדבריו, גידול דגים, כמו גם אצות, באמצעות מכון גידול, מהווה את הפתרון הטוב ביותר למניעת פגיעה בריף במפרץ אילת.
במהלך ביקורו בעדרג הוצג בפניו מכון ההרבייה של עדרג והליכי המחקר הנעשים במפעל ב-25 השנים האחרונות, שאיפשרו לפתח הליכי גידול של דגים.
לדברי דלאל, תהליך רביית הדגיגים נחשב לאחת מהמערכות המתקדמות בעולם בתחום הביו-טכנולוגי.
ברק ציין, כי משרד ראש הממשלה בחר להציג בפני עבדאללה את מפעל עדרג, מאחר שמדובר במפעל היי-טק חקלאי.
מפעל עדרג המצוי בבעלות חמישה קיבוצים בערבה, מעסיק 55 עובדים. לדברי דלאל, החברה בודקת אפשרות להיכנס לתחומים נוספים של החקלאות הימית, ביניהם, גידול דגים אחרים וכן אצות ותוספי מזון חקלאי-ימי. %20 מתוצרת המפעל מיוצאת לאירופה וארה"ב. מחזור המכירות של המפעל בשנה האחרונה הסתכם ב-36 מיליון שקל. השנה צופים במפעל גידול של %10 במכירות.« מאת גדי גולן ושירות גלובס « עבדאללה בביקורו באילת: להתמקד בערוץ הפלשתיני; להאיץ את הפרוייקטים הכלכליים « ברק: רואים את ירדן כשותפה במאמץ להביא שלום * עבדאללה: להגביר שיתוף הפעולה הכלכלי
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.