אלטשולר-שחם: סיבוב מהיר ורווחי של 2.5 מיליון שקל בארית

מכרה לבניו של בעל השליטה מניות ארית שהוקצו לה אשתקד

גלעד שבתאי, השולט יחד עם אחיו בני בחברת ארית, החליט להכניס את הדור הצעיר במשפחה לעסקים (לפחות לשליטה בהם). ארית דיווחה היום (ג') כי בניו של שבתאי, עופר ושרון, המתגוררים בניו-יורק, סיכמו על רכישה, בחלקים שווים, של כ-15% מהון החברה תמורת יותר מ-9 מיליון שקל. המוכרת בעסקאות הללו היא חברת הברוקרים אלטשולר-שחם, שרכשה את אחזקותיה בהקצאה שערכה לה ארית אשתקד.

עופר שבתאי רכש מאלטשולר 1.8 מיליון מניות במחיר 1.365 שקל למניה (מחיר השוק) וקיבל, תמורת 378 אלף שקל, אופציה לרכישת 1.6 מיליון מניות נוספות, במחיר של 1.125 שקל למניה, הנמוך בכ-20% ממחיר המניה בבורסה. לאחר רכישת המניות והאופציות מחזיק עופר שבתאי ב-7.5% ממניות החברה. באותם תנאים ירכוש שרון שבתאי כמות זהה של מניות, רכישה שאחריה יחזיק ב-12.1% ממניות החברה.

אלטשולר-שחם משלימה סיבוב מהיר ומשתלם בארית (רווח של 2.5 מיליון שקל בעיסקה הנוכחית), לאחר שבחודש אוקטובר אשתקד הוקצו לבית ההשקעות 3.15 מיליון מניות ארית ומספר כפול של אופציות, במחיר של 1 שקל, כאשר מחיר המניה עמד אז על 1.35 שקל.

בעקבות אותה הקצאה הוגשה בזמנו לדירקטוריון החברה פנייה מצד בעלי מניות אחרים בארית, בה הם מחו על תנאי ההקצאה המשופרים, על רקע הקשרים בין אלטשולר לארית. חן אלטשולר, אשתו של גלעד אלטשולר, מבעלי אלטשולר-שחם, משמשת דירקטורית בארית, במקביל להיותה עובדת בכירה באלטשולר-שחם.

מכירת המניות בארית אינה ה"מכה" הראשונה של אלטשולר שחם בשנה האחרונה. בית ההשקעות מכר בחודש אוקטובר 99' את מניות השליטה בקרן הון סיכון מופת, לגרין של יצחק תשובה, ברווח של עשרות מיליוני שקלים. ארית, משמשת כיום כחברת אחזקות בעלת שתי חטיבות, החטיבה הטכנולוגית, באמצעותה מחזיקה החברה ב-13% מיומן קול, העוסקת בפיתוח מחשב כף יד המופעל באמצעות קול, 25% ממניות סנסוטק, העוסקת בפיתוח חיישני בטיחות ו-30% ממניות אופסיקור, המפתחת סביבות עבודה באינטרנט לניהול עסקים קטנים ובינוניים.

במסגרת החטיבה הצבאית הוותיקה שלה, מחזיקה החברה בבעלות מלאה ברשף המפתחת מרעומים אלקטרוניים, ובאמקורם המייצרת מערכות לאתראת לייזר. ארית, שלאחרונה הוסיפה לאחזקותיה את השלד הבורסאי של רם צור תעשיות, סיימה את החצי הראשון של השנה ברווח של 115 מיליון שקל, שנבע רובו ככולו ממכירת מניות טריון שקיבלה תמורת אחזקותיה בחברת התקשורת טלגייט.