ועדת הבחירות ביוגוסלביה הודיעה על סיבוב שני; האופוזיציה: ניצחנו ולא יהיה סיבוב נוסף

ועדת הבחירות הפדראלית ביוגוסלביה הודיעה על קיום סיבוב בחירות שני לנשיאות יוגוסלביה, בין מועמד האופוזיציה ואצלב קושטוניצה לבין הנשיא סלובודן מילושביץ. כך נמסר בהודעת הטלוויזיה הממלכתית הסרבית, בצטטה את הודעת ועדת הבחירות.

בהודעה הרישמית הראשונה שנמסרה מאז הבחירות ביום א', נאמר כי קושטוניצה זכה בבחירות בסיבוב הראשון עם 48.2% תמיכה לעומת 40.2% תמיכה במילושביץ. שיעור ההשתתפות עמד על 64,16% מבעלי זכות הבחירה הרשומים, נאמר בהודעה, בה צויין כי מדובר בתוצאות רישמיות ראשוניות אך חלקיות.

"בהתחשב בנתונים אלה, אנו מסיקים כי יתקיים סיבוב שני בבחירות לנשיאות".

קושטוניצה, מועמד "האופוזיציה הדמוקרטית הסרבית", הבהיר כי הוא שולל כל אפשרות לקיום סיבוב בחירות שני.

בתוך כך הודיע מנהיג האופוזיציה הסרבית זוראן דיינדייץ' כי האופוזיציה לא תנהל מו"מ עם נשיא יוגוסלביה מילושביץ.

"אין לנו כל כוונות לנהל מו"מ. נכבד את תוצאות הבחירות שנערכו ב-24 בספטמבר, אשר נתוניהם נמצאים בידינו", אמר דיינדייץ' במסיבת עיתונאים מייד לאחר הודעת הטלוויזיה. האופוזיציה הודיעה כי קושטוניצה ניצח בבחירות לאחר שזכה לפחות ב-54% מקולות המצביעים.