NTT, סייקו, בנק ניקו קפיטל היפאניות משקיעות בקרן ורטקס ישראל II

כניסה ראשונה של ענק הטלקום היפאני לישראל * הקרן מתכוונת לגייס 200 מיליון דולר

חברת התקשורת הגדולה בעולם, NTT היפאנית, הצטרפה למשקיעות בקרן ורטקס ישראל II. ההסכם על כך נחתם בתחילת השבוע. יחד עם NTT הצטרפו למשקיעות שתי חברות יפאניות נוספות - יצרנית השעונים, סייקו ובנק ניקו קפיטל. לא ידוע איזה סכום השקיעו שלוש החברות.

עבור NTT, מהווה השקעה זו כניסה ראשונה לשוק הון הסיכון הישראלי.

קרן ורטקס ישראל II מתכוונת לגייס כ-200 מיליון דולר, ולפני כחמישה שבועות הודיעה על גיוס ראשון של 76 מיליון דולר, מהם 66 מיליון דולר מגופים סינגפוריים. חברה יפאנית נוספת, שהשקיעה בסיבוב הראשון, היא קרן הון הסיכון ג'פקו.

בין המשקיעים בקרן נמנות גם הוועדה הלאומית למדע וטכנולוגיה של סינגפור (NSTB ), סינגפור טכנולוגיות, אינפוקום אינווסטמנטס, החברה להשקעות של ממשלת סינגפור וגופים סינגפוריים נוספים.

ורטקס ישראל מנהלת שלוש קרנות, בהיקף של 280 מיליון דולר. היא חברה בת של קבוצת הון הסיכון הבינלאומית ורטקס, המנהלת נכסים בהיקף של יותר ממיליארד דולר בארה"ב, בריטניה, סינגפור, טאיוואן, הונג קונג וישראל.

בין השקעותיה המוצלחות של הקרן בישראל: טריידיום (שנמכרה לוורטיקלנט), טלגייט (שנמכרה לטריון), מטלינק (שהונפקה בנסדא"ק), מורקום (שנמכרה לליברייט), וויז'נטק שנמכרה לאחרונה לברודקום האמריקנית.

ורטקס ישראל מנוהלת על ידי יורם אורון, ושותפים בה עמנואל תימור וד"ר גידי שיכמן. הקרן החדשה כבר השקיעה במספר חברות, ביניהן TestU, הייפרצ'יפ וגייזר.