די.בי.אי.סי מעוניינת לרכוש יתרת המניות ביהודה רשתות ולמחוק אותה מהמסחר בבורסה

אם תושלם הצעת הרכש, תרכוש די.בי.אי.סי 17.4% ממניות החברה, תמורת כמיליון דולר. היום הקובע למימוש הצעת הרכש הוא ה-21 בינואר 2001

די.בי.אי.סי אינטרנשיונל, בעלת השליטה ביהודה רשתות (82.28%), הוציאה היום (ה') הצעת רכש למניות החברה, במטרה למחוק אותה מהמסחר בבורסה. ההצעה כוללת את כל מניות החברה, לפי מחיר של 2 שקל למניה - כ-50% מעל מחיר הפתיחה של המניה הבוקר.

בשעות הצהריים עלתה מניית יהודה רשתות ביותר מ-40%, למחיר של 1.91 שקל. שוויה עלה בשיעור דומה, מ-3.8 מיליון דולר עם פתיחת המסחר ל-5.4 מיליון דולר בשעות הצהריים.

אם תושלם הצעת הרכש, תרכוש די.בי.אי.סי 17.4% ממניות החברה, תמורת כמיליון דולר. היום הקובע למימוש הצעת הרכש הוא ה-21 בינואר 2001.

יו"ר יהודה רשתות, גדעון ארהרד, אמר שדי.בי.אי.סי מתכוונת להגיע לבעלות מלאה בחברה ולרכוש גם את המניות שברשות מנכ"ל החברה וסגן היו"ר, משה כהן. כהן מחזיק ב-9.21% ממניות החברה, והוא עשוי לקבל כ-520 אלף דולר תמורת מניותיו.

לדברי ארהרד, דירקטוריון החברה הגיע למסקנה שהתועלת מהיותה חברה ציבורית, שבה יש לציבור מעט מניות (8.8%), אינה מצדיקה את חובותיה כחברה ציבורית. להחלטה זו הצטרפו שיקולים נוספים, כמו המיתון בענף הבנייה בעקבות האירועים הבטחוניים; ומצבה של החברה המתחרה, מפעלי פלדה מאוחדים, שנמצאת בהקפאת הליכים מאז מארס.

די.בי.אי.סי היא שותפות בחלקים שווים של דיסקונט השקעות וקבוצת מנדל קפלן מדרום-אפריקה. דסק"ש מחזיקה גם במעט מניות בעצמה. יהודה רשתות מייצרת ומשווקת מוצרי פלדה לבניין, כמו מוטות פלדה, רשתות מרותכות וגדרות מרותכות או קלועות. ב-9 החודשים הראשונים של השנה הסתכמו מכירותיה ב-305.7 מיליון שקל, והיא רשמה הפסד נקי של כ-5 מיליון שקל.