המיזוג עם גלילאו מתחיל להראות תוצאות: מארוול העלתה את תחזית המכירות ל-2001

מכירות החברה ב-2001 צפויות לעלות ב-250% ֳ לאחר פירסום הדו"חות עלתה מניית מארוול בכ-17.3%

ביום חמישי אחרי המסחר, פירסמה חברת מארוול האמריקנית, החברה האם של גלילאו הישראלית, את הדו"חות הכספיים לרבעון הרביעי של 2000 ולסוף השנה, מהם עולה כי החברה עמדה בתחזיות האנליסטים.

האנליסטים של בית ההשקעות גולדמן זאקס כותבים בד"וח שפירסמו לאחר פירסום הדו"חות הכספיים, כי "בקיזוז הלחץ על שיעורי הרווחיות שנוצר כתוצאה מתמהיל המוצרים, הכנסות החברה אף עברו במקצת את התחזיות. בהתחשב במוצרים החדשים של מארוול, אנחנו ממשיכים להיות מאוד אופטימיים לגבי החברה בטווח הארוך".

בשורה התחתונה, למרות המשבר בשוק השבבים, הודיעה מארוול, בשיחת הוועידה עם האנליסטים, כי היא מעלה תחזית המכירות שלה ל-2001, ל-370-360 מיליון דולר - עלייה של 250% לעומת המכירות ב-2000. נציין, כי רוב הגידול הצפוי ל-2001 בהכנסות החברה נובע מהמיזוג עם גלילאו.

כתוצאה מכך, מעלים בגולדמן זאקס את צפי ההכנסות של החברה ל-2001 מ-231 מיליון דולר, לכ-356 מיליון דולר, ואת תחזית הרווח למניה מכ-38 סנט, לכ-43 סנט (ללא קיזוז ההוצאות החד פעמיות).

בשבוע האחרון סבלה מניית מארוול מירידות, כנראה בעקבות אזהרת הרווח של סיסקו ואזהרות הרווח שפירסמו מתחרותיה, בהן החברות AMCC, ברודקום ו-PMCS. ביום ו', לאחר פרסום הדו"חות, החלה המניה לטפס מעלה. עם סיום המסחר היא רשמה עלייה של 17.3% ונסגרה במחיר של 25 דולר, המשקף לחברה שווי של כ-2.844 מיליארד דולר.

היתרון של מארוול, המפתחת פתרונות לשבבי תקשורת בקצבים מהירים מאוד, על פני מתחרותיה, טמון בעיקר בעובדה שבניגוד לכמה מהמתחרות, השבבים של מארוול מסוגלים להעביר תקשורת בקצבים מהירים על כבלי נחושת וגם על סיבים אופטיים.

מהדו"חות המאחדים את תוצאות קבוצת מארוול והחברות הבנות שלה - מארוול סמיקונדקטור, מארוול אסיה, מארוול יפן וגלילאו טכנולוגיות - עולה כי בהכנסות החברה ברבעון הרביעי של 2000 נרשם גידול של כ-70% לעומת ההכנסות ברבעון המקביל ב-99'.

בהתחשב בהוצאות חד פעמיות, כולל ההוצאות לרכישת גלילאו, מארוול רשמה הפסד כולל של כ-239.6 מיליון דולר ברבעון הרביעי, לעומת רווח של 3.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. במהלך השנה שהסתיימה ב-27 בינואר 2001, רשמה מארוול עלייה של כ-76% בהכנסות לעומת הכנסות השנה הקודמת. ההפסד התפעולי של החברה, שנבע ממחיקות בעקבות רכישת גלילאו, מסתכם בכ-24.5 מיליון דולר.

האנליסטים של גולדמן זאקס כותבים כי להערכתם המניה אטרקטיבית לקנייה: "למרות שקיים קושי להעריך את שווי החברה על רקע הסביבה בה פועלת מארוול, בשל האי ודאות הכללית, אנחנו בטוחים בתחזיות שפירסמנו לגבי החברה לפחות כפי שהיינו בעבר, אם לא יותר מכך. יתרה מזאת, מכפיל מכירות של 5 ומכפיל רווח למניה המוערך ב-50 ל-2001, יכולים להיחשב שמרניים בהתחשב במה שצפוי למוצרי הגיגהביט ושבבי האחסון".

"שיעורי הרווחיות של גלילאו הגיעו עד עתה לכ-20% נטו", אומר אמיר חייק, האנליסט הראשי של בנק אגוד, אגף שוק ההון ובנקאות קמעונאית. "שיעורי הרווחיות של מארוול צפויים להגיע ברבעונים הקרובים ל-15.4% נטו, ובעקבות רכישת גלילאו אף לעלות לכיוון ה-20%. עם זאת, אין לשכוח שהשוק בו פועלת החברה נמצא כיום בהאטה. לכן בטווח הארוך אפשר לדבר על שיעורי רווחיות של 20%-16%.

"בהתחשב בתחזית המכירות החדשה שפירסמה החברה, נראה לי שלאורך זמן תגיע צמיחת המכירות ארוכת הטווח שלה לכ-50% בשנה. אם המיזוג ימשיך להראות תוצאות חיוביות, ובהתעלם מהמחיקות שהחברה ביצעה ברבעון האחרון, יש להניח שמארוול תגיע ב-2001 לרווח נקי של כ-56 מיליון דולר. לכן אנחנו מדברים על מכפיל רווח של כ-51.

"מארוול סגרה את הרבעון הרביעי של 2000 ב-22 בדצמבר. לכן, רק חמישה ימי מכירות של גלילאו נכנסו לתוצאות הרבעון הרביעי. אני מעריך שכ-80% ממכירות גלילאו לא נכנסו לרבעון זה. מכירות אלה ייכנסו לרבעון הראשון של 2001, ולכן צפוי שברבעון הראשון נראה קפיצה גבוהה מאוד במכירות לעומת הרבעון הרביעי, שיכולה להגיע ליותר מ-60%.

"אני מעריך, שב-2001, בניכוי כל ההוצאות החד הפעמיות, החברה תרשום רווח של 57-54 סנט למניה. בהתחשב במכפיל 50 התואם את הצמיחה הממוצעת הצפויה לשנים הבאות, נראה לי שמחיר המניה אמור להגיע לכ-28 דולר. מחיר זה אינו רחוק ממחיר המניה היום. לכן, אם מכירות החברה יצמחו לאורך זמן בכ-50%, המשמעות היא שמחיר המניה נמצא כרגע פחות או יותר ברוויה.

"אמנם, השנה צמחו מכירות מארוול בכ-70% ובשנה הבאה הן צפויות לצמוח בשיעורים גבוהים יותר, בעקבות ההכרה במכירות גלילאו, אבל יש להניח שצמיחה כזו לא תימשך לאורך זמן.

"במלים אחרות, כדי להצדיק עלייה במחיר המניה, החברה תצטרך להציג שיעור צמיחה גבוה יותר מ-50% במכירות לאורך שנים, או ששיעור הרווח הנקי שלה יצטרך לגדול. יש לי ספק לגבי גידול שיעור הרווח הנקי לאורך זמן לרמה של יותר מ-20% מהמכירות, לכן הצמיחה צריכה להיות במכירות. כאמור, נראה לי שצמיחה של 70% לאורך זמן היא יעד שאפתני מדי, אבל כרגע, כל צמיחה הגבוהה מ-50% יכולה להעלות את ערך המניה.

"היתרון הגדול והחשוב של מארוול נכון להיום, נמצא בעובדה שהיא מספקת פתרון משולב. זו למעשה היתה מטרת המיזוג עם גלילאו. ב-22 בינואר הציגה החברה מוצר המשלב את טכנולוגיות שתי החברות, ומספק פתרון של 12 שערי גיגהביט לאית'רנט. המשמעות היא שיתרונות המיזוג כבר נראים בפועל. יתרה מזאת, בשיחת הוועידה עם האנליסטים אמר מנכ"ל מארוול, כי בקרוב צפויים שיתופי פעולה עם אינטל. במסגרת שיתופי הפעולה צפויה מארוול להציג בחודשים בקרובים מוצרים משותפים עם אינטל".

- מה אתה צופה לתמהיל המוצרים העתידי של החברה?

"בניכוי מכירות גלילאו שכן נכנסו לרבעון האחרון, רק 27% ממכירות מרוול ברבעון הרביעי נבעו ממכירות שבבים לתחום התקשורת, השאר היו מכירות לשבבי אחסון. תמהיל זה צפוי להשתנות ב-2001.

"בתמהיל החדש, 60% ממכירות החברה ינבעו ממכירות שבבי תקשורת מהירה ו-40% ממכירות שבבי האחסון. שינוי זה צפוי להעלות את שיעורי הרווחיות הגולמית והנקייה של מארוול, משום ששיעורי הרווחיות בתחום התקשורת גבוהים יותר מאלו שבתחום האחסון. אני צופה, שברבעון הראשון של 2001 תרשום מארוול ירידה קלה במכירות שבבי האחסון ועלייה ניכרת במכירות שבבי התקשורת".

בעבר אמר אביגדור וילנץ, מנכ"ל גלילאו, ל"גלובס", כי "הטכנולוגיה של מארוול משלימה שלושה תחומים שחסרים לנו. תחום אחד הוא עיבוד הרעש, כלומר שליפת האות מתוך הרעש וניטרול הרעש באמצעות אלגוריתמים של DSP בקצבים מאוד גבוהים של טריליוני פעולות בשנייה. הטכנולוגיה הזו חיונית להתממשקות ציוד התקשורת אל קווי הנחושת, שהם קווים רועשים, המגיעים אל הלקוח הסופי בתקשורת קווית ואלחוטית.

"התחום השני, הוא היכולת הגבוהה של מארוול לבצע קישוריות בין רכיבים הנמצאים באותה מערכת, במהירויות גבוהות מאוד. במלים אחרות, הפיתוח של מארוול מאפשר לרכיבים המותקנים באותה מערכת 'לדבר' ביניהם במהירויות גבוהות.

"אנחנו מעריכים שהתקשורת האופטית העתידית תתאפשר על ידי מערכות הבנויות ממספר שבבים המרכיבים את הפאזל, ולא על ידי שבב בודד. כדי לאפשר פעילות של מערכת שבבים כזו, יש צורך בתקשורת מהירה מאוד בין הרכיבים בתחומים של 10 גיגהביט ומעלה. הטכנולוגיה של מארוול מסוגלת ליצור תקשורת מהירה כזו בין השבבים שאנחנו מייצרים. השבבים שלנו מטפלים ברמות היותר גבוהות של פרוטוקול התקשורת, והטכנולוגיה של מארוול מאפשרת לדורות הבאים של מוצרי גלילאו להעביר את המידע בין הרכיבים במהירויות גבוהות.

"התחום השלישי הוא תשתיות פיזיות לסיליקון בתדרים מאוד גבוהים. אם בתחום השני מארוול סיפקה את היכולת לבצע העברה מהירה של המידע בין רכיב לרכיב, כאן היא מאפשרת העברה מהירה של המידע בתוך הרכיב עצמו בזכות פיתוח תשתית הסיליקון. הרכיבים של גלילאו עובדים היום בתדר של 200 מגה הרץ. הטכנולוגיה שפיתחה מארוול בתחום הסיליקון, תאפשר לנו להריץ את הרכיבים של גלילאו בתדרים של מעל גיגה הרץ, כלומר, נוכל להאיץ את מהירות העברת המידע בטווחים של פי 10-5 מהמהירויות הקיימות. התכונה הזו היא קריטית לעיבוד המידע ברשתות אופטיות בעתיד.

"בכל שלושת האלמנטים האלה, לגלילאו אין יכולת עתידית. יש לנו יכולות לצרכים הקיימים היום, אבל חסרים לנו המרכיבים שיאפשרו לנו להתחרות בעתיד בצורה אפקטיבית. הגענו למסקנה שאנחנו צריכים את היכולות האלה בתוך הבית, ולכן היה צורך במיזוג".

בנוגע לתחרות בענף אמר וילנץ, כי "לחברות תשתית התקשורת, כמו סיסקו, יש מחלקות פיתוח עצמאיות הפועלות בתחומים שגלילאו עוסקת בהם, כך שאנחנו מתחרים במחלקות הפיתוח הפנימיות שלהן. לפני כל הזמנה החברות הללו צריכות להחליט אם לפתח בבית או להזמין מגלילאו.

"היתרון של החברה המשותפת טמון בעובדה שלחברות אלה אין טכנולוגיה דומה לזו של מארוול, מה שמחייב אותן להוציא את הפיתוחים בתחום זה לאאוטסורסינג. אחרי שנשלב את היכולות שלנו עם היכולות של מארוול על גבי פיסת סיליקון אחת, יש להניח שהלקוחות יעדיפו לקנות את הפתרון הכולל מחברה המסוגלת להציע שילוב היכולות הפיזיות בתחום האות המעורב (מיקס סיגנל) וה-DSP עם יכולות עיבוד הנתונים. מנקודת הראות של גלילאו, זהו יתרון נוסף שמאפשר לנו המיזוג.

"הטכנולוגיה של גלילאו עוסקת בעיבוד מידע. פיסת מידע מגיעה אל הרכיב של גלילאו בצורה דיגיטלית, וברכיב מתבצעת אנליזה של המידע. במסגרת האנליזה נבדק, למשל, אם בפיסת המידע נפלו שגיאות, שכן קורה שחלק מחבילת המידע הולך לאיבוד או מתעוות, והיא לא מגיעה ליעד באותה צורה בה נשלחה. הטכנולוגיה של גלילאו מבצעת הליך אימות במהלכו היא משווה את פיסת המידע שהתקבלה עם פיסת המידע שנשלחה.

"אחרי האנליזה, מחליטה המערכת לאן לנתב את פיסת המידע ואיזו עדיפות לתת לה, על פי תוכן המידע שנשלח. קול, לדוגמה, מקבל בדרך כלל עדיפות על פני נתונים. המערכת של גלילאו יכולה גם להחליף חלקים מפיסת המידע, או להחליט לשנות את המסלול שלה. אם לדוגמה במקום כלשהו ברשת נפל צומת תקשורת חשוב, או שיש עומס רב מדי במסלול בו פיסת המידע היתה אמורה לעבור, המוצר של גלילאו מסוגל לזהות את הבעיה ולשלוח אותה דרך מסלול אחר, על ידי שינוי כתובות בתוך פיסות המידע.

"המערכת של גלילאו מקבלת כל הזמן 'עדכוני תנועה' מהרשת ודואגת לנתב את המידע בדרכים חלופיות. המוצר מיועד לענות על צרכים של יישומים כמו צורכי חברות ה-B2B וה-B2C.

"אנחנו מספקים לחברות ציוד תשתית התקשורת את היכולת הטכנולוגית על גבי סיליקון, וכן יכולות לכתוב את התוכנה. ככלל, היכולות שלנו מאפשרות לעבד את הנתונים בזמן אמת ולהגיע להחלטה מה רוצים לעשות איתם. המערכת שלנו מסוגלת גם לשמור סטטיסטיקות על המידע, וכתוצאה מכך לספק שירותים שונים כמו למשל חיוב טלפוניה על פי כמות המידע. כן מאפשרת המערכת לבדוק הרשאות לגבי המידע ולבצע אבטחת מידע".