שר הביטחון יסכם בביקורו בארה"ב את השתתפות הממשל במימון פרויקט "מואב"

תפותח מערכת ליירוט טילים בליסטיים באמצעות מל"טים

שר הביטחון, בנימין בן-אליעזר, יסכם בביקורו בארה"ב בשבוע הבא את השתתפות הממשל האמריקני במימון פרויקט ליירוט טילים בליסטיים באמצעות מטוסים ללא טייס (מל"טים) וטילי אוויר-אוויר, המכונה "מואב".

הפרויקט החל ביוזמת רפא"ל, שמפתחת את הטילים. הוא נחשף לאחר שרפא"ל רשמה זכויות פטנט על המערכת העתידית בארה"ב.

ישראל תפתח סוג חדש של מל"טים לצורך מימוש המערכת, שהיא יחידה מסוגה בעולם.

בן-אליעזר ייצא בסוף השבוע לביקור עבודה ראשון בוושינגטון, וידון בנושא עם שר ההגנה האמריקני, דונלד ראמספלד.

בנוסף, מתוכנן בן-אליעזר להיפגש, במסגרת ביקורו, גם עם מזכיר המדינה, קולין פאואל, וסגן הנשיא, דיק צ'ייני. בן-אליעזר צפוי גם לבקר בפס הייצור של מטוסי חיל האוויר העתידיים, האף-16 איי של לוקהיד-מרטין, בטקסס.

בן-אליעזר ייוועד עם מזכ"ל האו"ם, קופי ענאן, בנושא החטופים והשבויים, וייפגש עם ועדת הנשיאים של הארגונים היהודיים.

גורמים בטחוניים בכירים העריכו היום (ב'), כי ארה"ב תציב את שיתוף התעשיות הבטחוניות האמריקניות בפרויקט יירוט הטילים כתנאי להעברת המימון.

לדברי הגורמים, "נושא המל"טים יעמוד בראש סדר העדיפויות שלנו, ואנו בהחלט מצפים ללחץ אמריקני. קשה בשלב זה להעריך את היקף ההשקעה הכספית בפרויקט, אך התרשמנו שיש נכונות אמריקנית עקרונית להיכנס לשותפות בו".

מערכת "מואב" תבוסס על מל"ט של התעשייה האווירית, ועל הטיל "פיתון-4" של רפא"ל. לפי הערכות בינלאומיות, אורך גוף המואב יהיה 2 מטר, ויותאם לשיוט בגובה רב, במהירות 1.8 ק"מ בשנייה. המואב תצויד, על-פי ההערכות, בחיישני אינפרה-אדום, שיאפשרו לה להתביית על המטרה.

שיטת השמדת הטילים של המואב תהיה שונה מזו של ה"חץ", שמפוצצת את הטיל מחוץ לאטמוספרה. המואב תפגע בטיל מיד לאחר שיגורו. המל"טים יוכלו לשאת כמה טילים, והמואב תכלול תחנת בקרה קרקעית.

הפרויקט נחשף ב"גלובס" באוגוסט 1995, לאחר שרפא"ל הגישה בקשה לאישור פטנט בארה"ב.

פרסומים זרים מסרו באחרונה, כי פיתוח המואב נתקל בבעיות, ביניהן התחממות ראש הביות, בשל מהירות הטיסה הגדולה, שיכולה להגיע ל-4 מאך, פי ארבעה ממהירות הקול. פתרונות אפשריים לבעיה עשויים להיות ייצור חיפוי מתקדם העומד בפני טמפרטורות גבוהות.

משרד ההגנה האמריקני השתתף במימון בדיקת ההיתכנות של הפרויקט.