חנויות עודפים בארה"ב נערכות לשלב שאחרי המיתון

הקונים יכולים ליהנות לא רק משפע מוצרים מוזלים אלא גם ממדשאות וקומפלקס בידור משפחתי

רשתות של חנויות עודפים בארה"ב משקיעות לאחרונה מאמצים מיוחדים בשיפור ושדרוג כדי למשוך יותר לקוחות, דווקא בתקופה של מיתון.

עיקר המאמץ מושקע בזניחת התדמית של "חנות המפעל" והפיכת המרכזים של חנויות המפעל לאטרקציות המיועדות למשוך קונים, תיירים ומבקרים, תוך דגש על משפחות.

כמה יזמים יוצרים Superoutlets המכילים גם חנויות עודפים של מותגים יוקרתיים, המעוצבות בטוב טעם וברמה שלא הייתה מביישת גם קניונים יוקרתיים.

ב-Silver Sands Factory Stores בפלורידה, הקונים יכולים ליהנות לא רק משפע מוצרים מוזלים אלא גם ממדשאות רחבות ידיים, עצי דקל ושפע פרחים. לרשותם גם עומד קומפלקס בידור משפחתי בן 2,780 מ"ר, גדוש במכונות משחק מציאות מדומה ושאר שעשועים לילדים והוריהם.

פרשנים גורסים שלמרות ההשקעה, תנאי המשק הנוכחיים והתחרות הגוברת בענף הקמעונאות, לא ברור עד כמה המאמצים האלה תורמים ממשית לביצועים הכלכליים של מרכזי העודפים המחודשים.

למעשה, יש המפקפקים אם ההשקעה בשיפוצים כדאית. מדו"ח של איגוד הענף עולה כי המכירות במרכזים הללו בחודשים ינואר עד מרץ נפלו ב-4.3%, בהשוואה לאותה תקופה אשתקד.

גם REIT, חברות נדל"ן ציבוריות, המחזיקות בבעלותן מרכזי עודפים, לא הפגינו ביצועים מרשימים והחזירו תשואה הנאמדת ב-0.8% ב-12 חודשים. היזמים לא ממש שועים לתחזיות ולאזהרות הקודרות הללו.

ב-Chelsea Property Group Inc מתעתדים לבנות מרכז עודפים בלאס וגאס בהיקף של 500 אלף רגל רבועה, שיכלול גם עמדת מוניות שבה ימתינו דיילים במדים לקדם פני מבקרים.

יזם אחר, Craig Realty ייבנה מרכז דומה בסן קלמנטה קליפורניה, שיכיל גם בית קולנוע. הקונספט הזה, שאולי אבד עליו הכלח בקניונים מסורתיים, עדיין לא שובץ במרכזי עודפים.