בנייה מרוכזת בהרחבות - הוראת אגף 51 כ"א

הוראת אגף 51 כ"א מאפשרת בנייה מרוכזת בהרחבות ובישובים קהילתיים המוקמים על ידי הסוכנות

החלטה 737 לא הטילה על אגודות הישובים הגבלות כלל כשאלה נגעו לחיוב משתכנים לבנות את ביתם באמצעות קבלן, אשר נבחר לשם כך על ידי אגודת הישוב. הוראת אגף חקלאי 5י' אשר הוצאה על ידי מינהל מקרקעי ישראל בהנחיית היועץ המשפטי לממשלה קבעה, כי "האגודה לא תהיה רשאית לקבוע כקריטריון וכתנאי לקבלת מועמד, חובת התקשרות של המועמד עם חברת בנייה או קבלן בניין, שייקבעו על ידיה, לבניית בית המגורים במגרש שיוחכר לו".

ההגבלות הללו הוחלו גם על החלטה 433 שעניינה הקמת ישובים באזורים מסויימים על ידי הסוכנות היהודית. לאחרונה הוציאה מנהלת האגף החקלאי החדשה (בפועל), שולה בן צבי, את הוראת אגף 51 כ"א, הקובעת כי המינהל ייתן הסכמתו להקצאת מגרשים למגורים עפ"י החלטות 433 ו-717 גם במקרים מסויימים בהם המועמד להרחבה בחר לבנות את ביתו באמצעות חברת בנייה.

ההוראה קובעת, כי המינהל יאפשר לאגודות להתנות מתן המלצות של מועמדים למינהל בכך שהמועמדים יבנו את ביתם ביישוב רק באמצעות חברת בנייה המכותבת על ידי האגודה, לפי דגם בית מוצע מראש ובמחיר מוכתב אותו עליו לשלם לחברת הבנייה עבור בניית הבית שנבחר על ידו.

נקבע, כי ניתן יהיה לחייב בבנייה מרוכזת רק מחצית מהמגרשים שטרם הוקצו ואשר כלולים באותו שלב בו מתבצע הפיתוח. ביתרת המגרשים יהיו מתיישבים רשאים לבצע בנייה עצמית, בהתאם להחלטה 737 והוראות האגף 51 י' ו-י"ב.

ההוראה מחייבת את האגודה להודיע לכל מתיישב, בכתב, על האפשרות לבחור מגרש הכלול בבנייה מרוכזת או מגרש לבנייה עצמית.

ההוראה גם קובעת נהלים לאישור הבנייה המרוכזת. בין היתר נקבעו טפסים ותצהירים אשר יוגשו למינהל. ביניהם, טופס פנייה ובקשה המפרט את שם חברת הבנייה, זיהוי מפורט של המגרשים בתוכנית שלגביהם מיועדת הבנייה המרוכזת, לפי מספר המגרש בתוכנית, מספר הדגמים לבנייה, ובלבד שלא יפחת משלושה.

כן על האגודה לפרט את השטח המבונה של כל דגם, והמחיר הנדרש עבור הבנייה, ללא הוצאות הפיתוח המאושרות. האגודה רשאית להסכים עם חברת בנייה על מחיר משתנה לפי מספר יחידות. לא ניתן להתקשר לחוזה אשר תקופתו תעלה על חמש שנים. המינהל מתכוון לפקח על אי ביצוע עסקאות בין חברות בנייה לאגודות באמצעות תצהירים שיוגשו למינהל על ידי האגודה וחברת הבנייה, לפיהם הסכומים שישולמו על ידי המתיישב לחברת הבנייה יהיו לצרכי בניית הבית בלבד וכי חברת הבנייה לא תעביר, בין במישרין ובין בעקיפין, בין לאגודה ובין לכל גורם אחר, בין מטעםה אגודה ובין מטעם גורם אחר, סכום כלשהו למטרה שאינה בניית הבית.

הוראת האגף תקל על ציבור רחב של מתיישבים אשר לא היו מעוניינים או מסוגלים לבנות את ביתם במסגרת של "בנה ביתך". הדברים נכונים במיוחד באיזורים מרוחקים בהם אין היצע נרחב של חברות בנייה. הוראת האגף תאפשר להוזיל במקרים אלה את עלויות הבנייה למתיישבים.

ההוראה אינה עונה על רצונם של יישובים רבים למנוע בנייה בשיטת בנה ביתך. בהסתמך על הניסיון שנצבר מיישם השיטה במושבים רבים. בין המגרעות של השיטה ניתן לציין את אופי הבינוי השונה בין הבתים, וקצב בנייה לא אחיד הגורם לשכונה להפוך לאתר בנייה משך שנים, תוך פגיעה מתמשכת בתשתיות, והותרתם של שלדים נטושים בין בתי השכונה. ישובים שירצו למנוע תופעות אלה ייאלצו לנקוט בדרכים אחרות המוקנות להם על פי חוק.

משרד שבתאי-שפירא מתמחה בדיני מקרקעין, ממ"י, תכנון ובנייה ואגודות שיתופיות.