יבואנית מלט לבג"ץ: התמ"ס אינו נותן לנו ארכה של 4 ימים להגיב לתלונות על מחירי היצף

משרד התעשייה והמסחר מסרב לתת ארכה של 4 ימים ליבואנית המלט מרומניה סי אנד אל, כדי להגיב לתלונות שהגישה חברת נשר על מכירת המלט הרומני במחירי היצף. בעתירה שהגישה אתמול (ד') לבג"ץ טוענת החברה שהסירוב פוגע ביסודות ההגינות והצדק. זאת, בדחיית הבקשה ובקשה נוספת לעיון חוזר שהגישו היבואנית והיצרן הרומני להארכת המועד להגשת תשובה לשאלונים.

היבואנית טוענת, כי בשל חג המולד בימים אלו ויציאתם לחופשה של גורמים ביצרנית המלט ברומניה, קשה לה להגיב במועד ולכן ביקשה להאריך את מועד התגובה בארבעה ימים. למרות האמור, נטען, סירב המשרד בשרירותיות לאפשר את ההארכה מסיבות לא קשורות לנושא.

ב-11 לנובמבר השנה החליט הממונה על היטל היצף בתמ"ס לפתוח בחקירה נגד היבואנית והיצרן הרומני. בעקבות בקשות היצרן והעותרת הוארך המועד לתגובה עד ל-6.1.2002. החברה אומרת, כי ב-12 לחודש פנו שוב למשרד וביקשו להאריך את המועד עד ל-13.1.2002. זאת, משום שחופשת חג המולד מסתיימת ב-7.1.2002 ולכן הארכת הזמן עד ל-6.1.2002 אינה מספקת. לטענת העותרים הגיב המשרד לקונית וקבע כי לאור מגבלות הזמן מועד ההגשה לא יוארך אל מעבר לתאריך שנקבע.

העותרת אומרת כי החלטת הממונה אינה סבירה ופוגעת קשות בזכותה לקיום הליך הוגן. העתירה מפרטת כי על פי הדו"חות שהגישה חברת נשר לבורסה הרווח התפעולי שלה הוא 247 מיליון שקל המהווה כ-20% מהמכירות. הרווח לפני מס עומד על 12.6% ממחזור המכירות. אין ספק, טוענת העותרת, שמדובר ברווח מונופוליסטי שאין כדוגמתו במשק הישראלי בפרט, ובענף המלט העולמי בכלל.

את העתירה הגישו עוה"ד אביגדור דורות ודן נובהארי. (בג"ץ 10246/01).