דנקנר אלרן תשתיות תקים מתקן לייצור קומפוסט מבוצה בסמוך לקיבוץ יגור. זאת, לאחר שרכשה את חברת פיבי השקעות בבעלות דני אונגר, שהיא בעלת זיכיון לפינוי הבוצה מהמכון לטיהור שפכים של חיפה. עלות הקמת המתקן כמיליון וחצי דולר.
לדברי מנכ"ל דנקנר אלרן תשתיות, דורון גרופר, שוק הבוצה בארץ מוערך ב-250 אלף טון בשנה, ועם כניסתם לפעילות של מכוני טיהור נוספים, תגדל הכמות אף יותר.
בימים אלה נמצאת דנקנר אלרן במשא ומתן עם מספר מכוני טיהור בארץ בקשר לטיפול בבוצה המיוצרת על-ידם. בשלב הראשון יטפל המתקן בבוצה הנוצרת במכון הטיהור של חיפה, במכון הטיהור של המועצה האזורית זבולון ושל קיבוץ יגור. רווחי המפעל יבואו מהתשלום שייגבה ממכוני הטיהור בעבור פינוי הבוצה, וממכירת הקומפוסט לחקלאים.
הבוצה היא תוצר לוואי של הליך טיהור השפכים, והיא מורכבת מחיידקים שאינם מתכלים בתהליך הטיהור. הבוצה מהווה מטרד קשה למכוני הטיהור שמתבקשים לטפל בה. להערכת גרופר, בתוך מספר שנים יהווה ייצור הקומפוסט מהבוצה את אחד הפתרונות היחידים שיותרו על-ידי המשרד לאיכות הסביבה.
חלק ממכוני הטיהור בארץ כבר מייצרים קומפוסט לבוצה, מכוני טיהור אחרים שולחים את הבוצה לרמת חובב. השפד"ן משליך את הבוצה לים, אך יאלץ לחדול לעשות זאת בעקבות הוראת בית המשפט, שחייב את איגוד ערים דן למצוא פתרון לבוצה.
דנקנר אלרן זכתה לאחרונה יחד עם ויוונדי והנדסת התפלה במכרז להקמת מתקן ההתפלה באשקלון, לייצור 50 מיליון מ"ק מים בשנה. כמו כן מתמודדת החברה במכרז להקמת מתקן התפלה נוסף.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.