לפתות שוכרים גדולים בכל האמצעים

המיתון והחולשה בשוק הנדל"ן המשרדי בארה"ב מעוררים יצירתיות מרשימה בקרב בעלי בנייני המשרדים הגדולים, בניסיון למשוך אליהם שוכרים גדולים. הכל כשר: הנחות, שיפוצים על חשבון בעלי אותם נכסים ומתן הזכות לקרוא לבניין על שם השוכר

המיתון והחולשה בשוק הנדל"ן המשרדי בארה"ב, מאלצים את בעלי בנייני המשרדים הגדולים לפתות שוכרים גדולים בכל האמצעים, החל מהנחות ועד לשיפוצים על חשבונם של בעלי אותם נכסים. בעלי מגדלי משרדים החלו לאמץ שיטה נוספת: חלוקת הזכות לקרוא לבניין על שם השוכר וזכות השילוט החיצוני על הבניין עם הלוגו של השוכר. הזכות הזו ניתנת כעת בחינם או תמורת תשלום נמוך במיוחד לשוכר גדול.

לתאגידים וחברות המשקיעים סכומים נכבדים בשיווק וטיפוח המותג, הדבר עשוי להוות תמריץ לא קטן לשכירת הנכס או חלק גדול ממנו, למרות שיש החוששים מהצמדת שמם לבניין, מהלך שעשוי להפוך אותם למטרה של גורמי טרור.

השוכרים כמובן משלמים את עלות הכנת השלט והצמדתו לבניין, כמו גם את הסרתו בתום החוזה. עלות כזו יכולה להגיע ליותר ממאה אלף דולרים.

מגדל ארקו בדאון טאון לוס אנג'לס ישנה את שמו בקיץ הקרוב ל-Paul Hastings Tower בעקבות כניסתו לבניין של משרד עורכי הדין פול הסטינגס ג'נובסקי ושות'.

אלה חכרו 8 קומות במגדל בן 52 הקומות ל-15 שנה, בחוזה הנאמד ב-80 מיליון דולר. המגדל הזה, אגב, מהווה את מחציתו של קומפלקס בנייני משרדים בהיקף של 2.2 מיליון רגל רבועה, שהתפוסה בו מגיעה ל-60%!

מן העבר השני, בטיים סקוור, יוצב בקרוב הלוגו של משרד רואי החשבון הגדול ארנסט אנד יאנג בבניין בן 37 קומות, שיהפוך למטה של החברה. לא הרחק משם, ב-666 פיפט אווניו, יוסר מספר הבניין ויפנה מקומו ללוגו של Citygroup, שחידשה את חוזה השכירות שלה, בבניין בן 41 הקומות.

הנהלת רשת חנויות צילום המסמכים קינקו'ס עקרה מקליפורניה לדאלאס, טקסס, שם שכרה 4 קומות במגדל משרדים בן 26 קומות. בתמורה זכתה להנציח את שם החברה על הבניין, והוא נראה היטב מצמד אוטוסטרדות סמוכות. בואינג שהעבירה את משרדיה מסיאטל לשיקאגו, זכתה לכבוד דומה כששכרה למעלה משליש בניין בן 770 אלף רגל רבועה בדאון טאון שיקאגו.

בינתיים, הבעלים של קומפלקס משרדים בדאלאס, הכולל שלושה בניינים בהיקף של 832 אלף רגל רבועה, תרים אחר שוכר גדול שייחלץ אותם מתפוסה נמוכה בשיעור של 70%, תמורת זכויות השילוט. השוכר שייאות לבלוע קומה שלמה (שבה 26 אלף רגל רבועה) בכל בניין, יזכה להניף את הלוגו שלו על הבניין. התפוסה באזור הזה, אגב, מגיעה ל-79%.

כמובן שלא כולם נלהבים מהקונספט הזה. במיוחד חברות השוכרות שטח בבניין שבו חברה מאותו ענף מחזיקה בזכויות השילוט. למשל, מגדל UBS בן 50 הקומות בדאון טאון שיקאגו, שבו השתכנה חברת הפיננסים השוויצרית UBS AG.

המתחרים Citadel Investment Group ,LLC ניהלו מו"מ על שכירת שטח בבניין, אך העדיפו בסופו של דבר לוותר על העסקה כדי שלא להתמקם בבניין הנושא את שם המתחרים.