באלג'יריה ובתימן יוקמו תשתיות מים וביוב ב-412 מיליון דולר

הבנק העולמי הודיע, כי יתרום לתימן 211.5 מיליון דולר להקמת צנרת למי שתייה

הבנק העולמי הודיע לאחרונה, כי יתרום לממשלת תימן 211.5 מיליון דולר לפרויקט תשתיות ביוב ומים. את שארית הסכום הנדרש לפרויקט, בסך 23.5 מיליון דולר, תממן ממשלת תימן.

בשלב הראשון של הפרויקט תונח צנרת להובלת מי שתייה בבירה צנעא ובתעז, חודידה ומכלא. בשלב השני יוקמו תשתיות ביוב בערים אלה ובעשר ערים נוספות. יצוין, כי תימן היא אחת המדינות העניות ביותר, והיא ממוקמת בתחתית טבלת האו"ם לרמת ההתפתחות ואיכות החיים של מדינות העולם.

למצוקה הכלכלית נרתמו לאחרונה גם מדינות ערב. סעודיה ואיחוד האמירויות הערביות הודיעו, כי ישקיעו 150 מיליון דולר בהקמת מתקן זיקוק הנפט הפרטי הראשון בתימן, שיוקם בעיר מכלא. בשלב הראשון צפוי המתקן להפיק 25 אלף חביות ביום, תוך שהציפייה היא להעלות את רמת התפוקה ל-100 אלף חביות ביום.

גם באלג'יריה מחריף המחסור המים. באטלס סחרה שבחלקה הדרומי של אלג'יריה, למשל, יורדים בממוצע 70-20 מ"מ גשם בשנה. בעקבות המצוקה ההולכת וגוברת הודיע לאחרונה בנק ההשקעות האירופי (EIB), כי ילווה לממשלת אלג'יריה 200 מיליון דולר להקמת צנרת להובלת מי שתייה.

אולם, גם באיזורים המשופעים בגשמים, כגון בחלקה הצפוני של אלג'יריה (800-600 מ"מ בממוצע בשנה) אין מערכות ביוב וניקוז מפותחות. בנובמבר 2001 פקדו את אלג'יריה שיטפונות עזים, שהביאו למותם של 700 תושבים. בעקבות כך הודיע ארגון האיחוד האפריקני (OAU), כי יתרום לממשלת אלג'יריה 100 מיליון דולר כפיצוי.

כמו כן הודיע לאחרונה תאגיד תעשיות האנרגיה הקנדי טסקו (Tesco), כי חתם על הסכם עם חברת Steppe Forage האלג'ירית, לביצוע קידוחים של שש בארות מים במערב אלג'יריה. עלות הפרויקט מוערכת ב-943 אלף דולר, והוא צפוי להתחיל בעוד שישה חודשים.

טסקו פיתחה שיטת קידוח ייחודית, שאינה מצריכה שימוש בצינורות, והיא תבוצע לראשונה מחוץ לגבולות צפון אמריקה. בעזרת הפרויקט מקווה טסקו להביא להתעניינות מצד Sonatrach, חברת הנפט הלאומית של אלג'יריה.