משרד התשתיות יהקל את התנאים לגבי שליטת חברות ישראליות בקבוצות שיתמודדו במכרז להקמת תחנת הכוח במישור רותם, בהשקעה של 350-250 מיליון דולר. עד עתה דרש המשרד שחברות ישראליות יחזיקו לכל היותר 75% באחזקות כל קבוצה, כדי שחברות זרות בעלות נסיון בתחום יהיו דומיננטיות ויחזיקו לפחות 25%.
בשל המצב הביטחוני, מודעים במשרד התשתיות לכך שחברות זרות מעטות מתעניינות במכרז מסוג זה, ועל כן הוחלט, כי כל קבוצה תחוייב לשתף חברה זרה בשיעור מינימלי של 10%.
מאז שהחלו הליכי המכרז, התעניינו בו מעט מאוד חברות זרות. זאת, בניגוד למכרז הראשון להקמת תחנת כוח פרטית גדולה, שפורסם לפני מספר שנים, שבו התעניינו חברות זרות רבות. באותו מכרז, להקמת תחנה ברמת חובב, זכתה הקבוצה בראשות אחים עופר, שעדיין לא החלה בהקמת תחנת הכוח, בשל מחלוקות על החוזה הסופי עם חברת החשמל.
קבוצת אחים עופר מתעניינת גם במכרז במישור רותם. גם קבוצת פז מגבשת קבוצה, ובין היתר מנהלת מו"מ עם חברות אלרן, שיכון ובינוי וטרקטבל הבלגית. כמו כן, מתעניינות במכרז חברות גרנית הכרמל, מרחב וסימנס הגרמנית.
בתוך כך נודע, כי משרד התשתיות מתכוון לדחות פעם נוספת את המועד הסופי להגשת ההצעות במכרז עד לאמצע יוני השנה, במקום אמצע מארס. המכרז כבר נדחה מספר פעמים בשנה האחרונה.
המכרז הוא להקמת תחנת כוח, הפועלת על בסיס גז טבעי, בהיקף של 490-370 מגהוואט. תהיה זו תחנת הכוח הפרטית הגדולה ביותר שתוקם בארץ בשנים הקרובות. המכרז שבו זכתה אחים עופר הוא לתחנה בהיקף של 370 מגהוואט.
10% מכושר ייצור החשמל אמורים להיות מבוססים בתוך שלוש שנים על יצרנים פרטיים. במקור, הכוונה היתה שהדבר יקרה עד שנת 2002.
בחברת החשמל מזהירים מזה תקופה ארוכה, כי אם תחנות הכוח הפרטיות לא יוקמו בהקדם, הדבר ישפיע באופן קריטי על הרזרבות הנמוכות ממילא מהן סובל משק החשמל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.