המשבר בענף בתי הקולנוע בארה"ב הביא לפשיטות רגל של שש רשתות ולסגירתם של כ-2,000 מסכים בצפון אמריקה, לאחר שבשנות ה-90 נרשם גידול במספרם, מ-27 אלף ל-38 אלף. המשבר עדיין לא חלף, אך מספר רשתות החלו בבנייה מחודשת, ואפילו שדרוג בתי קולנוע ישנים.
ג'רי סניידר, יזם מלוס אנג'לס, דיווח כי שלוש רשתות מגלות עניין בשכירת קומפלקס בתי קולנוע בן 20 מסכים בהנטינגטון ביץ', פרבר מערבי מבוסס של לוס אנג'לס. הקומפלקס ימוקם בקניון ישן שנהרס, ותחתיו מיועד להבנות קניון חדש פתוח.
סניידר עצמו בנה קומפלקס בתי קולנוע נוסף בן 12 מסכים באזור אחר, אך לא הצליח לשכנע שום רשת לאמץ אותו. לבסוף החליט להותיר אותו ברשותו ולשכור את שרותי אחת מהרשתות כדי שתריץ אותו.
העניין המחודש שמגלות הרשתות בנכסים הוא בשורה טובה לבעלי קניונים ובתי קולנוע ישנים שאיבדו את דייריהם. לא כולם ייהנו מהביקושים החדשים מאחר ובין הנכסים הנטושים, גם בתי קולנוע ישנים שאינם מתאימים לדרישות השוק. כלומר, אינם מצוידים בציוד מודרני ומושבים נוחים, וממוקמים באזורים בעייתיים.
פרשנים טוענים כי חלק מהרשתות כבר נחלצות או יחלצו מתהליך הצ'אפטר 11, ויחלו בבניית או הוספת מסכים נוספים. למרות זאת, הן תתמקדנה רק באזורים בעלי פוטנציאל, קרי עתירי אוכלוסין שאינם רוויים עדיין בבתי קולנוע.
בינתיים, המושיע הגדול של ענף בתי הקולנוע הוא המיליארדר פיליפ אנשונץ מדנבר, שרכש שלוש רשתות שנקלעו לקשיים, Regal Cinemas ,United Artists ו-Edwards.
לא כל הנכסים של הרשתות הללו ישובו להציג סרטים. קומפלקס
ישן של רשת אדוארדס ובו 80 אלף רגל רבועה, מחוץ ללוס אנג'לס, ייהרס, ותחתיו ייבנה
מרכז קניות ללא בתי קולנוע.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.