ביהמ"ש: ניתן להקים תחנות דלק בשטח של עד 120 מ"ר על קרקעות חקלאיות

דור אנרגיה: ביטול מגבלת ה-40 מ"ר תשחרר פקק בתכנון וברישוי תחנות תדלוק

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע בפסק דין תקדימי, כי ניתן להקים מבנים צמודים לתחנות דלק, בשטח של עד 120 מ"ר, גם על קרקעות חקלאיות לשעבר. הקביעה באה בעקבות עתירה שהגישה חברת דור אנרגיה, בעניין תחנה שביקשה להקים על כביש הכניסה למושב ישע בהרי ירושלים.

יצוין, כי עד עתה אושרו לבנייה על קרקעות חקלאיות תחנות תדלוק בשטח של עד 40 מ"ר. בית המשפט קבע, כי המחלקה המשפטית של משרד הפנים חרגה מסמכותה, כאשר הינחתה את הוועדה לשמירה על קרקע חקלאית להימנע מאישור התוכנית של דור אנרגיה.

גורמים בדור אנרגיה העריכו, כי ההחלטה צפויה לשחרר "פקק" בתכנון וברישוי של תחנות תדלוק, לנוכח ביטול המגבלות שכפה מינהל התכנון על הוועדות המקומיות לתכנון ובנייה.

דור אנרגיה עתרה, באמצעות עו"ד שמואל לכנר, נגד ועדת ערר לעניין קרקע חקלאית ושטחים פתוחים, וכן נגד הוועדה לשמירה על קרקע חקלאית ושטחים פתוחים.

עד כה התבססו הוועדות המקומיות על חוות דעת של היועצים המשפטיים של משרד הפנים, שקבעו, כי למרות שתוכנית המיתאר הארצית (תמ"א 18) מסמיכה את הוועדות לאשר מבנים בשטח של עד 120 מ"ר, הרי שהוועדות המקומיות מוסמכות לאשר רק 40 מ"ר.

בהתאם לחוות דעת זו, נמנעו ועדות מקומיות בארץ מלאשר מבני תחנות תדלוק בשטח של יותר מ-40 מ"ר. זאת, למרות שלכאורה הוסמכו לכך על-ידי תוכנית המיתאר הארצית וחוק התכנון והבנייה.

בית המשפט קבע, כי תמ"א 18 מכירה בכך שיש צורך במתקנים ובמבנים נוספים למתן שירותים למתדלקים. לדבריו, פרשנותן של הוועדות המשיבות אינה משרתת את המטרה של ייעול ושל זירוז הליכים תכנוניים הנוגעים לאישור תחנות תדלוק.

הוועדות (המשיבות) חויבו לשלם לדור אנרגיה הוצאות ושכר טירחת עו"ד בסך 10,000 שקל בתוספת מע"מ.