תנועות ההתיישבות משכו עתירתן נגד עמדת רובינשטיין בעניין הפשרת קרקע

מדובר בעתירה לבג"ץ שהוגשה על-ידי תנועות ההתיישבות החקלאיות, לאחר שרובינשטיין הגיש את עמדתו במהלך הדיון בעתירה אחרת לבג"ץ

בג"ץ דחה אתמול (א') את העתירה שהגישו תנועות ההתיישבות נגד הגשת עמדת היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, ביחס להחלטות מועצת מקרקעי ישראל הדנות בהפשרת קרקע חקלאית. העתירה נדחתה לאחר שבא-כוח העותרים, עו"ד דורון דינאי, נענה להצעת השופטים ומשך את העתירה.

מדובר בעתירה לבג"ץ שהוגשה על-ידי תנועות ההתיישבות החקלאיות, לאחר שרובינשטיין הגיש את עמדתו במהלך הדיון בעתירה אחרת לבג"ץ. בעתירה האחרת ביקשו הקשת המזרחית ואחרים לבטל את החלטות מועצת מקרקעי ישראל המתייחסות לפיצוי הניתן לחקלאים עם שינוי ייעוד הקרקע.

רובינשטיין הודיע לבג"ץ, כי הוא מוסר את עמדתו בשל העובדה כי הממשלה עדיין לא קיבלה החלטה בנושא, למרות בקשותיו. רובינשטיין אמר, כי יש לשנות את ההחלטות האמורות, שכן מה שהיה סביר בשנות ה-90, כשהתקבלו ההחלטות, כבר איננו סביר כיום, ולכן יש לקבל החלטות חדשות.

תנועות ההתיישבות עתרו לבג"ץ בבקשה להורות לממשלה להודיע על עמדתה בעניין, ולחילופין לא להתייחס לעמדת רובינשטיין כעמדתה האחרונה של המדינה.

את עמדת המדינה הביאה לבג"ץ מנהלת מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, אסנת מנדל. המדינה ביקשה לדחות את העתירה.

יו"ר ההרכב, אליהו מצא, יחד עם דליה דורנר ואיילה פרוקצ'יה, הציע בתחילת הדיון לעו"ד דינאי למשוך את העתירה, לאחר שאמר שאין בה צורך, שכן בעתירה המקורית (של הקשת המזרחית) כותב הרכב של 9 שופטים את פסק הדין, ועתירה זו יכולה לעכב את מתן פסק דין זה.

עו"ד דינאי הסכים להצעת השופטים, ומשך את העתירה. לאחר ההודעה על משיכת העתירה, ביקש עו"ד אביגדור פלדמן, המייצג את הקשת המזרחית, לקבל הוצאות משפט. השופטים זיכו את הקשת המזרחית ב-7,000 שקל הוצאות משפט.