"העולם כולו סובל מירידה מתמשכת בזמינות המים, ולכן פתרון ההתפלה עתיד לתפוס מקום הולך וגדל במדינות רבות", אומר המנכ"ל היוצא של הנדסת התפלה, דוד וקסמן.
"על-פי התחזית, יותר ויותר מדינות יאמצו את הגישה לפיה ניתן לייצר מים בדיוק כפי שמייצרים חשמל, וכי יש לגייס את השוק הפרטי למטרה זו". וקסמן מצטט מחקרים, לפיהם ההשקעה העולמית בעסקי ההתפלה במהלך 20 השנים הבאות, תגיע ל-70 מיליארד דולר, כ-3.5 מיליארד דולר בשנה. להערכתו, למדינת ישראל ולהנדסת התפלה יש סיכוי רב להשתלב בפרויקטים אלה.
לדברי וקסמן, כבר כיום פונות מדינות המעוניינות לבצע פרויקטים של התפלה לישראל בהצעה להשתתף במכרזים. כיום משתתפת הנדסת התפלה במכרז גדול בסינגפור, ובמכרז גדול נוסף באוסטרליה, יחד עם חברת בנייה מקומית, כאשר כל אחד מהפרויקטים הוא בעלות של יותר מ-100 מיליון דולר. זאת בנוסף למתקן הישראלי, שיחל לפעול בסוף 2004.
להערכת וקסמן, להנדסת התפלה מובטחת הכנסה יציבה של עשרות מיליוני דולרים במשך השנים הבאות, שהם תוצאה של פרויקטים בתחום ה-B.O.T, ביניהם פרויקט ההתפלה בקפריסין ופרויקט ההתפלה באשקלון. במקביל נערכת החברה להשתתפות במכרז להתפלת מים מליחים באשקלון ולמכרז להתפלת מים בחדרה.
לדברי וקסמן, זכיית החברה במכרז ההתפלה בקפריסין והזכייה במכרז ההתפלה הישראלי העלו את שווייה של החברה פי חמישה בהשוואה לשנים הקודמות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.