טרם יושבה המחלוקת בין המינהל וקיבוץ גליל ים לגבי גובה הפיצוי שיקבל הקיבוץ בעבור שינויי ייעוד הקרקע, עליה הוא מתכנן להקים פרויקט מגורים יחד עם אפריקה-ישראל, ובו סה"כ 3,300 יחידות דיור.
הקיבוץ טוען, שבידיו התחיבות ומסמכים המעידים על כך, שהעיסקה נחתמה על פי החלטת מועצת מקרקעי ישראל 611, המאפשרת לקיבוץ ליזום תוכנית בנייה על כל השטח, ולהעביר למינהל 51% משווי הקרקע על פי ייעודה החדש.
המינהל טען לאורך כל הדרך, שעל פי ההסכמים שבידיו, העיסקה, שאושרה במסגרת ועדת 640 (שדנה באישור מיוחד של תוכניות), מתייחסת רק ל-1,000 יחידות דיור בלבד מכלל הפרויקט כזכאיות לתנאי 611, ולא לגבי 2,300 היחידות הנוספות, כפי שטוען הקיבוץ. זאת, משום שהתוכנית המקורית של גליל ים דיברה על כ-1,000 יח"ד ועוד שטחים לתעסוקה על פי החלטה 441 (שהתגלגלה להחלטה 717). עמדת המינהל היא, כי הוא יקיים את התחיבותו לשטחי תעסוקה לפי 717, אבל לאור הסבת שטחי תעסוקה ליח"ד, הרי שלגבי יתרת יחידות הדיור בתוכנית, מעבר ל-1,000 המקוריות, יחולו הוראות החלטה 727, לפיה יקבל הקיבוץ פיצוי של 27%.
יגאל מוסינגר, מי שמלווה את הפרויקט מטעם גליל ים מראשיתו, טוען שהקיבוץ לא יסכים לכל שינוי בהסכם. הנהלת המינהל מסרה, שעמדתו ועמדת הפרקליטות הועברה לקיבוץ. הקיבוץ הודיע לאחרונה, שעמדה זו אינה מקובלת עליו, ובימים אלה צפוי להיערך דיון בין הצדדים בנושא זה.
המחלקות המחודשת בין גליל ים לבין המינהל התעוררה מחדש על רקע החלטת הוועדה המקומית הרצליה לאשר את השלב הראשון בתוכנית גליל ים, והיא תועבר לאישור הוועדה המחוזית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.