יוסי מימן, שותפיו המצריים ובריטיש גז צפויים להצטרף לפרויקט הולכת הגז

אם תמומש התפתחות זו, תימנע מחרתיים פסילת הצעת קבוצת פז-אפריקה-ישראל להקמת הפרויקט

קבוצת מרחב שבשליטת יוסי מימן, ושותפיה המצריים בקבוצת E.M.G, עומדים להצטרף לקבוצת הולכת הגז הטבעי, בראשה עומדות חברות פז ואפריקה-ישראל. גם בריטיש גז צפויה להצטרף בסופו של דבר לקבוצה. כך נודע ל"גלובס".

גורמים בענף אמרו היום (ג'), כי ההתפתחויות החדשות ימנעו מחרתיים (ה') את פסילתה של קבוצת פז-אפריקה-ישראל, שהיתה המתמודדת היחידה במכרז, וזאת בשל צירופה כנדרש של שותפה זרה. גורמים המקורבים לבריטיש גז אישרו את הידיעה ואילו קבוצת מרחב וקבוצת פז-אפריקה-ישראל סירבו להגיב.

בימים האחרונים יזמה הממשלה את מסירת קטע ההולכה הראשון (מאשדוד לגזר) לספקית ים תטיס, שבשליטת קבוצת דלק, אך כעת אופציה זו עשויה לרדת מהפרק. אופציה זו הועלתה אחרי שמשרד המשפטים פסל את מסירת הפרויקט לפז ולאפריקה-ישראל מבלי שתהיה להן שותפה זרה באקוויטי, כפי שנדרש בתנאי המכרז.

עד לפני שבועיים ניהלה בריטיש גז מו"מ עם הממשלה כדי להצטרף לפרויקט, אך דרישותיה לא התקבלו, כגון קבלת שליטה מהותית בפרויקט. היקפו מוערך ב-300-250 מיליון דולר.

בימים האחרונים נכנסה לתמונה קבוצת מרחב, המבקשת למנוע מים תטיס להשתלט על תחום ההולכה. על מנת לצרף את בריטיש גז כספקית גז מרכזית לחברת החשמל (כפי שדרשה החברה הבריטית), כבר הסכימה מרחב לוותר על חלק מהגז שהיא אמורה לספק ממצרים, לטובת גז משדותיה של בריטיש גז מול חופי עזה. גם בנושא זה חלה התקדמות משמעותית בימים האחרונים.

לפני שנה זכו ים תטיס ומרחב במכרז סגור של חברת החשמל לאספקת גז טבעי, וכל אחת מהן תספק גז בהיקף של 150 מיליון דולר בשנה. ספקיות גז לא יכולות לקבל שליטה בפרויקט ההולכה, אלא לכל היותר להחזיק ב-26%.

ים תטיס אמורה היתה לשמש כקבלנית ביצוע בלבד בקטע הראשון ולהעביר למדינה את השליטה בשלב מאוחר יותר, תמורת קבלת החזר ההשקעה. ואולם, משרד האוצר מתנגד ליוזמה זו.