בג"ץ החזיר את הדיון על חלוקת האדמות למישורים הפוליטיים-תקשורתיים. שם, בממשלה, בכנסת ובתקשורת ינוהלו השלבים הבאים של המלחמה הקרקעית. אליהם, לראש הממשלה אריאל שרון ולשר החקלאות שלום שמחון, צריכים עניי המגזר החקלאי לשאת עיניים בתקווה. ראש הממשלה ושר החקלאות הם היחידים, כנראה, שרגישים לקשייהם. חשוב להדגיש, בשבילם זו אולי ההזדמנות האחרונה לחסות בצילו של ראש ממשלה שהמונחים קיבוץ ואדמה קרובים באמת ללבו. ראש הממשלה הבא עשוי להיות סוכן רהיטים בדימוס, או מקדם מכירות של חברת היי-טק. זוהי ההזדמנות האחרונה שלהם, ויכול להיות שלא תהיה אחרת.
אבל אפילו לראש הממשלה הזה יש סדר יום פוליטי מורכב; הפריימריז, הבחירות, הפלשתינאים, הנשק לאיראן וביבי. כל זה מגביל את יכולתו לקדם רפורמה קרקעית שתסדיר את עניינם.
המסקנה פשוטה: הסיכויים לרפורמה אגררית אמיתית אינם גבוהים. הרפורמה, אם תתחיל לנוע, תעוכב באמצעות דיונים פוליטיים ופניות נוספות לבג"ץ. הפרשה הזו עוד תתגלגל כאן שנים רבות. אחד ילחץ, אחר יאיים ושכנו יפוצץ. הדיון ישוב למערכת המשפט בדרך זו או אחרת. הבלגן המערכתי יחגוג. עורכי דין, לוביסטים ויועצי התקשורת יתעשרו (אם רק יצליחו לגבות את כספם). הבנייה הבלתי חוקית תתגבר. קיבוצי הנדל"ן של לב המדינה - ישגשגו. והאנרכיה תעשה חיים משוגעים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.