נדחתה עתירת גאון - קל בניין תבצע המט"ש בבית שאן

המכרז להקמת מכון הטיהור, לטיפול ב-18 אלף מ"ק שפכים ביום, יוקם בשיטת BOT הכוללת גם מימון מדינה, וזאת בעקבות מענקים להם זכאית העיר במסגרת הטיפול הנקודתי

שופט בית המשפט המחוזי בנצרת, נסים ממן, דחה על הסף את עתירת גאון אגרו, בשליטת בני גאון, נגד זכיית חברת קל בניין במכרז להקמת מכון טיהור השפכים של בית שאן, והכריז על קל בניין כעל הזוכה במכרז.

המכרז להקמת מכון הטיהור, לטיפול ב-18 אלף מ"ק שפכים ביום, יוקם בשיטת BOT הכוללת גם מימון מדינה, וזאת בעקבות מענקים להם זכאית העיר במסגרת הטיפול הנקודתי. ההתמודדות במכרז היתה על עלות הטיפול אותו יתבקשו לשלם עיריית בית שאן והמועצה האיזורית עמק בית שאן.

במכרז השתתפו שתי חברות בלבד: קל בניין בשליטת אברהם ליבר, וגאון אגרו בשליטת בן-גאון בשיתוף עם בנצי ווינר וחברת בן-יקר-גת. שתי החברות הציעו מחיר טיפול של 56 אג' למ"ק שפכים. בשל המחיר הזהה, החליטה ועדת המכרזים לשקול גם פרמטרים איכותיים, והכריזה על קל בניין כזוכה במכרז.

בעתירה טענה גאון אגרו, שהניקוד לא היה הוגן וביקשה את ביטולו. בית המשפט החליט, שאין כל עילה להתערבותו בשיקולי ועדת המכרזים, ודחה את התביעה על הסף.

יצוין, שגאון אגרו וקל בניין משתתפות במכרז להקמת מכון הטיהור ברמת ליבנים. במכרז זה זכתה גאון אגרו, ואילו קל בניין עתרה לבית המשפט כדי לבטל את תוצאות המכרז. כיום מונחת העתירה בפני בית המשפט העליון.

גורמים במשק המים הביעו שביעות רצון רבה מהעובדה שבית המשפט נתן את החלטתו בתיק בתוך שבועיים בלבד מיום הגשת העתירה. לדבריהם, הבעיה העיקרית של המכרזים להקמת מכוני טיהור שפכים היא העתירות המוגשות על ידי הצדדים המפסידים, הגורמות לא אחת לעיכובים מיותרים בהקמת המכונים. (עתירה מינהלית 214/02).