זינוקים של כ-9% באינפינאון בשל תקוות להתאוששות בביקוש לשבבי זיכרון מהירים

סלומון סמית' בארני: "אנו מאמינים שחטיבת שבבי הזיכרון של אינפיניאון תוכל להגיע לאיזון פיננסי ברבעון הראשון של שנת הכספים 2003"

מניית אינפיניאון טכנולוג'יס (Infineon), יצרנית שבבי הזיכרון הרביעית בגודלה בעולם, מזנקת במסחר באירופה ב-9.1%, בשל תקוות כי התאוששות בביקוש לשבבי זיכרון מהירים תגדיל את הרווחים.

הבוקר עלתה המניה ב-71 סנט ל-10.26 אירו בבורסת פרנקפורט, לאחר שקודם לכן עלתה ל-10.42 אירו. מחיר המסירה המיידית של שבב זיכרון בן 128 מגביט ו-266 מגהרץ בטכנולוגיית double data rate קפץ ב-3.8% ל-4.15 דולר ביום ו' שעבר - שיא של שבעה חודשים, לדברי DRAMeXchange.com.

אינפיניאון נהנית מהירידה בעלויות הייצור ומהעלייה במחירי השבבים, אמרו אנליסטים. יו"ר ומנכ"ל דל קומפיוטר, מייקל דל, אמר היום כי חל שיפור בביקוש לחומרת מחשבים.

"אנו מאמינים שחטיבת שבבי הזיכרון של אינפיניאון תוכל להגיע לאיזון פיננסי ברבעון הראשון של שנת הכספים 2003", שיסתיים בדצמבר, נכתב בסקירה של סלומון סמית בארני למשקיעים. האנליסט נאוודיפ שירה העלה את תחזית הרווח למניה בשנת הכספים 2003 ב-33% ל-61 סנט.