דירקטוריון החברה למשק וכלכלה - חברה בת של מרכז השלטון המקומי - אישר לפני כחודשיים למנכ"ל החברה, יעקב ברדוגו, בונוס כספי בגובה של ארבעה חודשי שכר.
מדובר בבונוס בסך של כ-100 אלף שקל. העילה לתשלום הבונוס: הרווחיות שהציגה בשנה האחרונה החברה למשק ולכלכלה.
לפני כחודש מונה ברדוגו למנכ"ל מפעל הפיס, והוא אמור להיכנס השבוע לתפקידו החדש. ביום שישי האחרון פירסם "ידיעות אחרונות", כי דירקטוריון החברה למשק וכלכלה אישר ביום רביעי שעבר לשלם לברדוגו שישה חודשי שכר עבור "תנאי הסתגלות" (כ-180 אלף שקל), פיצויים בגובה %200 (עוד כ-180 אלף שקל) ועוד הטבות, כמו פדיון ימי חופשה ומחלה בעלות של אלפי שקלים.
יש לציין, כי תנאי פרישה אלה הם על פי חוזה ההעסקה של ברדוגו - ונחשבים למקובלים במינהל הציבורי, ואולם הצעד עורר ביקורת בדירקטוריון החברה. "ברדוגו הולך להיות מנכ"ל מפעל הפיס וצובר כוח פוליטי רב", אמר אחד מחברי הדירקטוריון. "לכן כולם רוצים לרפד אותו במקסימום תנאים והטבות. הפוליטיקאים בדירקטוריון יודעים שמחר הם יהיו תלויים בו ורוצים למצוא חן בעיניו. הרי מדובר בכסף ציבורי ולא בכספם הפרטי".
אחד מחברי הנהלת החברה התפטר באחרונה מתפקידו במחאה על אישור תנאי הפרישה של ברדוגו. "האישור שנתנה החברה לפדות את ימי המחלה היה לא תקין. זה דבר שלא מקובל לתת. פדיון ימי מחלה לא מיועד לבכירים בחוזים אישיים", הסביר חבר הדירקטוריון.
פירסום הידיעה על תנאי פרישתו של ברדוגו עורר תגובות רבות. ח"כ אופיר פינס (עבודה) תקף בחריפות את החלטת הדירקטוריון וכינה אותה "צביעות שאין כדוגמתה". ח"כ פינס: "אני מתפלא על ראשי המרכז לשלטון מקומי, שמצד אחד ניהלו מאבק נגד הממשלה על בעיות תקציב קשות, ומצד שני חתמו לברדוגו על תנאי פרישה מפליגים. הוא פרש מניהול המרכז לשלטון מקומי וקיבל פיצויים גבוהים. עכשיו הוא פרש מתפקיד מנכ"ל של חברה בת של המרכז לשלטון מקומי וקיבל פיצויים כפולים ואסטרונומיים, כשהוא בדרכו לניהול מפעל הפיס, שגם בו יש למרכז לשלטון מקומי יד ורגל. תנאי הפרישה שלו הם דבר שזועק לשמיים".
למרות פניות חוזרות ונשנות לא ניתן היה לקבל אמש את תגובתו של יעקב ברדוגו.
*«ידיעות אחרונות«
בונוס לברדוגו מהשלטון המקומי: קיבל כ-100 אלף שקל
*«
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.