חברת אנרון תבחן מחדש את המשך הקמת תחנת הכוח הפלשתינית בעזה

"בוחנת השקעות רבות בעולם עקב כוונה לממש נכסים ב-10 מיליארד דולר כחלק מהבראתה"

מועצת המנהלים החדשה של חברת הענק האמריקנית אנרון, הפועלת תחת צ'פטר 11, תבחן מחדש את המשך אחזקותיה בתחנת הכוח שהקימה בעזה. כך נודע ל"גלובס". תחנת הכוח החלה לפעול בחודש אוגוסט השנה, והיא התחנה העצמאית הראשונה של הפלשתינים.

עד אז קיבלו הפלשתינים את כל אספקת החשמל שלהם מתחנות הכוח של חברת החשמל הישראלית.

בשלב זה פועלות שתיים מתוך ארבע יחידות הייצור בתחנת הכוח. אנרון אמורה להקים ולהפעיל גם את שתי היחידות הנוספות. חבר מועצת המנהלים החדשה של אנרון, רון הדוק, אמר, כי בקרוב תתקבל החלטה בנושא. הדוק היה אורח ועידת העסקים של ישראל.

תחנת הכוח אמורה לפעול בהספק כולל של 140 מגוואט. בשלב זה, היא פועלת בהיקף של 50 מגוואט. לשם השוואה, כושר הספק החשמל של חברת החשמל בארץ הוא יותר מ-7,000 מגוואט.

לפני חודשיים אמר שר האנרגיה הפלשתיני, ד"ר עבד א-רחמן חמד, כי קריסתה של אנרון לא השפיעה לרעה על הקמת התחנה. אך כעת מתברר, כי אנרון בוחנת מחדש את המשך השקעותיה ואחזקותיה בתחנה.

התחנה היתה אמורה להתחיל לפעול כבר לפני כשנתיים, אך בשל האינתיפדה נוצרו עיכובים בהגעת הציוד ומומחים זרים חששו להגיע ולשהות באתר הפרויקט. הדוק - אחד מארבעה דירקטורים בלבד המכהנים במועצת המנהלים החדשה של אנרון - אמר, כי אנרון בוחנת מחדש השקעות רבות בעולם, נוכח הכוונה לממש נכסים, בהיקף של 10 מיליארד ד', כחלק מהבראתה. לדבריו, אנרון תתמקד בעתיד אך ורק בליבה העסקית שלה, כמו צנרות גז טבעי ותחנות כוח.

לדבריו, "תפקידנו כדירקטוריון של חברה הנמצאת תחת צ'פטר 11, למקסם את הערך עבור הנושים, והשאלה המרכזית היא אם הנושים יעדיפו להישאר בעלי מניות ולהפעיל את הנכסים הכדאיים, או שיעדיפו למכור אותם ולהפסיק למעשה את פעילותה של אנרון".

לדברי הדוק, מועצת המנהלים בוחנת גם מכירת נכסים שבתוך העיסוק האסטרטגי של החברה, בעיקר כאלה הנמצאים מחוץ לגבולות ארה"ב.