ח"כ עזמי בשארה ומפלגת בל"ד נפסלו מלהתמודד בבחירות

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט מישאל חשין, אמר לפני ההצבעה: "אין מקום לפסול את ח"כ בשארה ואת מפלגתו בל"ד"

ברוב של 22 תומכים מול 19 מתנגדים אישרה ועדת הבחירות המרכזית אמש (ג') אחר חצות את פסילת מועמדותו של ח"כ עזמי בשארה להתמודד בבחירות לכנסת ה-16. פסילתו של ח"כ בשארה מחייבת את אישור בית המשפט העליון לפני שתהפוך לסופית.

חברי ועדת הבחירות המרכזית פסלו כמו כן גם את רשימת בל"ד בראשותו של עזמי בשארה להתמודד בבחירות לכנסת, ברוב של 21 נגד 20 שהצביעו נגד הפסילה.

נציין כי זו הפעם השנייה בהיסטוריה של מדינת ישראל שתנועה נפסלת מלהתמודד בבחירות. הראשונה להפסל הייתה תנועת כך.

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט מישאל חשין, אמר לפני ההצבעה על ההמלצה לפסול את ח"כ בשארה, כי "אין מקום לפסול את ח"כ בשארה ואת מפלגתו בל"ד".

"צריכות להיות שלילה מוחלטת של המדינה ותמיכה באירגון טרור באופן מובהק, אלה שני סעיפים חיוניים שלא הוכחו. השתכנעתי שאין לשלול לא את רשימת בל"ד ולא את חבר הכנסת בשארה", אמר השופט חשין בדיון הוועדה, לפני ההצבעה.

השופט חשין אמר לחברי הוועדה, כי משקיבל את חוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, ניראה היה על פניו כי יש לפסול את האיש, אך משהגיעו התגובות והראיות והמסמכים "דעתי נעה אנה ואנה".

על השתתפותו של ח"כ בשארה בכינוס הפאן מוסלמי בסוריה בהשתתפות מנהיג החיזבאללה נסראללה, אמר השופט חשין לבשארה, כי היא "מרגיזה אותי ומקוממת אותי".

הוא גם הביע שאט נפשו מנאומו של בשארה בפני אסד נשיא סוריה, "הדיקטטור הגדול" ועל כך שתקף את מדינת ישראל באולם בו ישב נסראללה, "הרוצח הגדול", כדבריו.

בסופו של דבר אמר השופט, כי הדמוקרטיה הישראלית חזקה מאוד ויכולה לסבול חריגים. השופט סיפר, כי בלילה הקודם לא יכול היה להרדם בשל כובד ההחלטה, שהיא, כאמור, שאין סיבה לפסול מהתמודדות בבחירות לא את עזמי בשארה ולא את מפלגתו בל"ד.

כאמור, נפסלו גם ח"כ הכנסת בשארה, וגם מפלגת בל"ד בהצבעה הלילית.