משפחת פריצקר החליטה על ארגון מחדש ברשת מלונות הייאט

פעילות הייאט בארה"ב ובחו"ל תאוחד; תרכוש באופן מסיבי מלונות במטרה להכפיל פעילותה

משפחת פריצקר משיקגו, המתכננת לפרק את האימפריה בת 15 מיליארד הדולר שלה באמצעות מכירת אחזקות רבות, החליטה לפי שעה על ארגון מחדש (רה-ארגון) ברשת מלונות הייאט, במטרה להעלות את שווי הנכס, מדווח היום (ג') הוול סטריט ג'ורנל.

בשבועות האחרונים דובר על כך שייתכן שהמשפחה, השומרת בקנאות רבה על פרטיותה, אף תוציא לבורסה את רשת מלונות הייאט, במסגרת הסדר פיננסי שאליו הגיעו ראשי המשפחה עם כמה מחברי משפחה שחלקו על מרותם.

אלא שלפי שעה הוחלט כי עקב הקושי לגבש הסכמה בין בני המשפחה המסוכסכים על צעדים לגבי נכסי המשפחה, ניתן להגיע להסכמה בנושא השבחת הנכס והעלאת שוויו לקראת מכירתו בעתיד.

ההודעה על הרה-ארגון בהייאט צפויה בקרוב, והיא תכלול האחדת נכסי רשת הייאט בארה"ב ובחו"ל תחת קורת גג עסקית אחת, בתקווה למוכרו בעתיד תמורת כמה מיליארדי דולרים.

במסגרת הצעדים הנ"ל תודיע הייאט על מבנה ניהולי חדש להייאט המאוחדת, שנשיאה יהיה דאגלאס גיאוגה, בכיר ברשת.

גיאוגה כבר הבהיר כי ינצל את מצבה הטובה של הרשת כדי להגדיל את פעילותה, תוך ניצול השפל בענף המלונאות לביצוע רכישות רחבות היקף של מלונות "במחירי מציאה", במטרה להכפיל את פעילותה.

מקורות מקורבים מסרו לוול סטריט ג'ורנל כי פירוק האימפריה של משפחת פריצקר ייארך כעשר שנים, ויהווה נקודת מפנה בתולדות השושלת, שהוקמה לפני יותר ממאה שנה בשיקאגו.

ראשי המשפחה החליטו לפצל את האימפריה לאחר שבשנה שעברה איימו כמה בני דודים להגיש תביעה משפטית, ולאחר חילופי האשמות מכוערות בין אחים ובני דודים במשפחה.

רשת מלונות הייאט, היהלום בכתר משפחת פריצקר, מפעילה 212 מלונות ברחבי העולם. בנוסף לכך, שולטת המשפחה בעשרות חברות תעשייתיות באמצעות קבוצת מארמון (Marmon), וכן בנכסי נדל"ן גדולים. המשפחה גם מחזיקה ב-25% מחברת שיט התענוגות רויאל קריביאן, ובחברת האשראי TransUnion.

אם תפורק האימפריה כמתוכנן, ייוותר ככל הנראה עסק ליבה קטן, שאותו ינהלו שלושת בני הדודים המעורבים ביותר בניהול שוטף: תומאס בן 52, ניקולאס בן 57 ופני פריצקר בת 43. לדברי המקורות יודעי הדבר, יקבלו שמונה בני דודים אחרים סכומים בסך מיליארד דולר או יותר כל אחד.

בחודש שעבר הגישה ליזל פריצקר, שחקנית בת 18 שלא שותפה בהסכם, תביעה משפטית נגד אביה, רוברט, וכן נגד בני הדודים שלה ואחיה למחצה, בטענה כי נגזלו ממנה יותר ממיליארד דולר באמצעות מניפולציות שהתבצעו בקרנות שונות.

מקור מקורב למשפחה אמר כי ככל הנראה לא תעכב התביעה המשפטית של ליזל את פירוק האימפריה של פריצקר. אחד מתומכיה של ליזל אמר שטענותיה עלולות להאט או לסבך את ארגונה מחדש של האימפריה, וכן את מכירת הנכסים.

האימפריה של משפחת פריצקר נוסדה בשיקאגו בידי ניקולאס ג'יי. פריצקר, ונוהלה במשך עשרות בשנים בידי שניים מנכדיו: ג'יי פריצקר, ואחיו, רוברט. ג'יי, השולט בענייני המשפחה, התמקד בביצוע עסקאות, בעוד רוברט, מהנדס במקצועו, ניהל את קבוצת מארמון, המורכבת מעשרות חברות תעשייתיות.

המשבר הראשון שפרץ בשל חוסר שביעות רצונם של חלק מבני המשפחה התרחש בפגישה משפחתית ב-1995, שכללה את ג'יי, רוברט וכל 11 בני המשפחה הנחשבים לדור הרביעי, אמר מקור יודע דבר.

בפגישה הודיע ג'יי שהקרנות המשפחתיות יגדילו את הקיצבה השנתית המשולמת לכל אחד מחברי המשפחה, וכי התשלומים ינועו מ-100,000 דולר לשנה לבני משפחה בגיל 25, ומיליון דולר לשנה לאחר גיל 40. בנוסף לכך, ישולמו לבני משפחה סכומים חד-פעמיים נפרדים בסך כולל של 25 מיליון דולר.

ג'יי ורוברט גם חילקו לבני המשפחה תזכיר שבו נאמר כי הם בחרו בבנו הבכור של ג'יי, תומאס, למנהיג המשפחה החדש, וכי ניקולאס ופני יסייעו לו בניהול האימפריה.

כדי לשכך את זעמם של אחיו הצעירים של תומאס, ג'ון ודניאל, שילם ג'יי לכל אחד מהם, וכן לאחותם, ג'יג'י, 30 מיליון דולר בשנת 1997.

לאחר מותו של ג'יי בשנת 1999, החריפו המתחים. מקור מקורב לאחד מבני הדודים אמר שכמה מבני המשפחה ממורמרים בשל העובדה שעליהם לבקש כסף מבן דודם תומאס, שמונה לנאמן באלפי הקרנות המשפחתיות שבהן הושקע הון המשפחה. "הם קיבלו כסף, אבל הם היו צריכים להתחנן כדי לזכות בו", אמר המקור.