בית המשפט העליון קבע היום (ב') בהחלטה תקדימית, כי לוועדה המקומית סמכות לסרב לתת היתר בנייה בשל היות הבנייה "מטרד נופי". פסק הדין התקבל על-ידי השופט תיאודור אור, בהסכמת השופטים דורית בייניש ויצחק אנגלרד.
פסק הדין קיבל ערעור של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה משגב, ועדת הערר לתכנון ובנייה במחוז הצפון, ומתכנן המחוז במשרד לאיכות הסביבה, גידי ברסלר.
מדובר בתושב המושב עצמון, יאיר בן-דוד, אשר ביקש להתקין חממות בשטח של 8.5 דונם. לשם כך הוקצה על-ידי מינהל מקרקעי ישראל מגרש בן 17 דונם, הנמצא בתחום המועצה המקומית משגב. הוועדה המקומית דחתה את בקשתו להקמת החממות, וערעור שהגיש לוועדת הערר בצפון נדחה.
על כך עתר בן-יאיר לבית המשפט לעניינים מינהליים בנצרת, אשר ביטל את החלטת ועדת הערר והורה לוועדה המקומית לדון בבקשה מחדש ולקבל את התוכנית. על כך הוגש ערעור לעליון.
אור קובע, כי הנושא שיש לדון בו הוא מסגרת שיקול הדעת של מוסדות התכנון בסרבם להעניק היתר מן הטעם של "מטרד נופי".
אור קובע, כי לוועדה ניתן על-ידי החוק שיקול דעת שלא לאשר בנייה או שימושים חקלאיים המתייחסים ל"מטרד נופי" בכל אותם מקרים שהדבר יביא לפגיעה בדרגה גבוהה בנוף המיוחד של השטח.
מאחר שהאיזור שבו ביקש בן-דוד להקים את החממות הוא בלב יער, אשר יתכן שידרוש גם סלילת כביש, הרי שיש לקבל את העתירה, ולבטל את פסק בית הדין המחוזי. (עע"מ 3252/02).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.