מלון רות רימונים, צפת לון רות רימונים ממוקם במבנה המלווה את ההיסטוריה של העיר צפת מאז המאה ה-17. המלון בנוי על יסודות של חאן טורקי, ששימש במאה ה-17 את תושבי העיר כשוק בעלי חיים (מיקומו כיום מתחת לחדר מס' 8...). לאחר מכן שימש המקום כבית הדואר המרכזי של צפת, ממנו נשלח הדואר לביירות ולדמשק.
אורוות הסוסים של בית הדואר היתה במקום בו ממוקם כיום חדר האוכל של המלון (ניתן לראות את מקום קשירת הסוסים), והדוורים לנו בחדרים, שהיום הם חדרים מספר 1-4 של המלון. האגף החדש של המלון נבנה על יסודות ביתו של השגריר האוסטרי בתקופה העותמנית.
לאחר קום המדינה, רכשה חברת הכשרת הישוב את המקום, במטרה להפכו למלון. בעיצוב המלון הושקעה חשיבה רבה, במטרה לשמר את מבנהו ההיסטורי לצד עיצוב חדשני ומודרני. לדברי ברון, "כל מאפייני עיצובו הונחו בהתאם לסגנון העיצוב העתיק, עיצוב מעט אוריינטלי עם שימוש בקרמיקה מרוקאית, קשתות, חשיפת האבן הטבעית הכורכרית של המבנה העתיק, רצפת עץ, ריהוט כהה וצבעים חמים מתאימים: כתום, צהוב וכחול סגול. השטיחים בפרוזדורים משולבים בשטיחונים אוריינטליים בכניסות לחדרים".
לאחרונה שופץ המלון, ונבנה לצד האגף הקיים אגף חדש ובו נוספו 45 חדרים חדישים ומפוארים, קבלה, לובי, בר, מרפסת פטיו, גינה וספא חדש, עם חדרי טיפולים מאובזרים, סאונה יבשה ורטובה, טיפולי מים זוגיים, חדר כושר ומרפסת שיזוף, הפונה אל הנוף הפסטורלי של הרי הגליל. המלון מוקף בוסתן ועצי פרי, ממוקם ברובע האומנים בסמוך לגלריות ולבתי הכנסת העתיקים, ומשקיף על הר מירון.
מלון "רות רימונים" קרוי על שמה של רותי נמרודי-וייסברג ז"ל.
מלון רימונים גלי כנרת, טבריה מלון רימונים גלי כנרת עבר השנה שיפוצים נרחבים, בהשקעה של 15 מיליון שקל, לקראת פתיחתו המחודשת והפיכתו למלון בוטיק יוקרתי. מיקומו הייחודי על שפת הכנרת, עברו ההיסטורי ותפקידו רב המשמעות בתולדות מלחמת העצמאות, הביאו למלון את שמנה וסלתה של ארץ ישראל: דוד ופולה בן גוריון, לוי אשכול, רמטכ"לים ומלכים שבאו לביקור בארץ.
המלון נפתח ב-1946, ותפס מקום של כבוד בתולדות ימי המדינה הצעירה במלחמת העצמאות, הודות לאומץ ליבה של המנהלת הראשונה והצעירה של המלון, לוטה אייזנברג, שסירבה לנטוש את המלון למרות התקפות הירי עליו וניתוקו מאספקה מסודרת, לאחר כיבוש טבריה תחתית על-ידי הכוחות הערביים בנובמבר 1947.
יחד עם אישה נוספת וארבעה גברים, התמקמה לוטה על גג המלון למשך שישה חודשים, כשהיא לא מאפשרת לכוחות האויב לנחש כי מדובר בעמדה דלה באנשים ובתחמושת. ימים אחדים לפני פסח 1948, עוד לפני הכרזת העצמאות, הגיעה בשורת שחרור טבריה למלון. במהלך הלחימה על עצמאותו נפל אחד הלוחמים שהגנו על המלון, שנתפס כחלק בלתי נפרד מההתיישבות היהודית.
לצד הקשר הבלתי נפרד של המלון לתולדות המדינה, נחשפו בעיצומם של השיפוצים במלון שרידים ארכיאולוגיים, במסגרת חפירות ארכיאולוגיות שהתקיימו בשטח המלון ע"י רשות העתיקות. הממצאים שהתגלו, הכוללים קטע של היפודרום מתחילת תולדות טבריה, לפני כאלף שנה ויותר, ושרידים המאפשרים לראשונה לשחזר את מפלס הכנרת ההיסטורי וקו החוף בתקופות הקדומות,תורמים רבות לחקר תולדות העיר טבריה מראשית היווסדה, במאה הראשונה לספירה, ועד להריסתה ברעידת האדמה בשנת 749.
אדית ברון דאגה לשלב את הנכס ההיסטורי שהתגלה בחפירות בעיצובו של הספא החדש של המלון, הממוקם בסביבת העתיקות, באופן בו ישומרו הממצאים בחיפוי זכוכית, כך שיהיה לאורח הרגשה של "רומיות" ע"י מוזיאקות ברצפה, אבן בזלת בקירות, בריכת מים מינרליים מסוגננת, סאונות ומכון כושר.
לדברי ברון, "היסטוריה זו בהחלט כיוונה אותי לבטא בעיצוב המלון את עברו העשיר באמצעות מתן הרגשה ישראלית ויוקרתית, המאופיינת ע"י צבעים ים תיכוניים בחדרים: וילון דק כחול, שטיח צהוב וכחול, נגיעה של שטיחים אוריינטליים בפרוזדורים ושטחים ציבוריים בשיש בהיר יחד עם שיש ביר זית (שיש אפור) וטרברטין צהוב - צבעים חמים מחוברים יחד עם כחול סגול, המכניסים את הכנרת, לתוך המלון".
השילוב של הישן והחדש מתבטא כבר מחוץ לבניין - הפשטות של הבניין, העץ, התאורה וציור ענק הממוקם מעל הקבלה, ובו מונצחים אח"מים שבקרו בזמנו במלון. הריהוט יזכיר את המראה הקולוניאלי, ויחד עם זאת, את הרגשת הנופש והקרבה לכנרת. במלון נבנה גם מרכז ספא גדול ומשוכלל, ובו מבחר טיפטלי בריאות ובוץ.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.