מנהל מחוז צפון במשרד לאיכות הסביבה, שלמה כץ, האריך בחודש נוסף את תוקפו של צו ההפסקה המינהלי למפעל תעשיות אלקטרוכימיות בדרום עכו.
בצו שנשלח למנכ"ל המפעל, אמיר אנדולט, מציין מנהל המחוז, כי החליט על הארכת צו ההפסקה המינהלי ב-30 ימים נוספים - עקב התמשכות העבירות ועל מנת למנוע מטרדים לציבור.
בתוך כך הגיש המשרד לאיכות הסביבה כתב אישום נגד החברה, בגין ארבעה אירועים שהיו במפעל בחודשים האחרונים. כתב האישום הוגש בגין "זיהום אויר חמור, הפרת תנאי היתר הרעלים והפרת תנאי רישיון העסק". חברת תעשיות אלקטרוכימיות נמצאת תחת הקפאת הליכים עקב היקלעותה לקשיים. כתב האישום מופנה הן נגד החברה והן נגד שני מנהלים, אנדולט ותנחום קלנר (מנהל אגף ההנדסה בחברה).
האירועים היו בעיקר של פיצוצים שגרמו לשריפות בין החודשים יולי לאוקטובר השנה. בין היתר, נטען נגד הנאשמים, כי לא נקטו באמצעים לאבטחת האמצעים הדרושים לטיפול בחומרים מסוכנים במפעל.
לגבי האירוע הראשון, נכתב בכתב האישום, כי ב-23 ביולי השנה התרחש אירוע של פריצת סליל באחד המתקנים. כתוצאה מאירוע זה, נצפה עשן סמיך שחור, שגרם לצריבת עיניים במרכז המסחרי הסמוך לקיבוץ עין המפרץ. האירוע השני התרחש ב-12 בספטמבר לפנות בוקר. לדברי המשרד לאיכות הסביבה, פריצה באחד המתקנים גרם במשך כחצי שעה לעלייה ברמת אחד החומרים המזהמים ליד הגדר המזרחית של המפעל.
לגבי האירוע השלישי מציין המשרד, כי הוא התרחש ב-7 באוקטובר ובמהלכו היתה פריצה של צינור באחד המתקנים. כתוצאה מהאירוע, נטען, פרצה שריפה במתקן, שבו מתבצע תהליך של ייצור בטמפרטורות גבוהות. החומר התלקח וזלג החוצה.
לדברי המשרד, אירוע זה הוגדר על ידו כאירוע חומרים מסוכנים עם שריפה, ובשל כך נסגר כביש חיפה-עכו לפרק זמן קצר, עד לביצוע הערכת סיכונים. כמו כן, לקיבוצי האזור ניתנה הוראה להעלאת הכוננות.
לגבי האירוע הרביעי, שהתרחש ב-13 באוקטובר, אומר המשרד, כי היה פיצוץ באחד המתקנים, המפריד בין שלושה חומרים כימיים, וכתוצאה מכך נשרפו חומרים אורגניים, שגרמו לפליטת מימן כלוריד גזי וכלור גזי. כתוצאה מאירוע זה כוסה האזור כולו בעשן סמיך, אשר נראה עד היישוב גילון - כ-14 ק"מ מזרחית מעכו. במשך חצי שעה נצפה עשן שחור כהה. לאחר מכן נצפה עשן אפור. בעקבות כך נדרשו התושבים באזור להסתגר בבתיהם למשך 20 דקות. באירוע נפגע קל כבאי.
עוד נטען, כי הנאשמים לא העבירו למשרד את תחקירי האירועים ב-23 ביולי וב-12 בספטמבר. כמו כן, נטען, כי הנאשמים לא תפעלו ו/או לא החזיקו את המפעל כך שתצומצם פליטת הרעלים לאוויר - בהתאם לדרישות החוקים והתקנות.
עוד נטען, כי הנאשמים לא הכינו מיפוי לגבי מקורות ותרחישים אפשריים להיווצרות חשמל סטטי ולא התקינו התקני הארקה בהתאם לממצאי מיפוי זה.
לדברי המשרד לאיכות הסביבה, הנאשמים לא ביצעו ניטור סביבתי כנדרש ובהתאם למפורט בתנאים המיוחדים לרישיון העסק. לדברי המשרד, הנאשמים לא צבעו את צינורות הולכת החומרים המסוכנים באופן שבו יהיה סימון ברור לגבי כל חומר ובכך הפרו את ההוראות לגבי התנאים המיוחדים לרישיון.
בהודעה לבורסה מסרה בשבוע שעבר החברה, כי קיבלה את כתב האישום וכי "אנו נלמד את ההיבטים הקשורים בכתב האישום ובשלב זה לא ניתן להעריך את השפעתו על החברה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.