כלל ביטוח לקראת סיכום רכישת 50% מקניון גבעתיים תמורת 55 מיליון דולר

מנהלות מו"מ מזורז עם שיכון עובדים * הערכה: השכרת כל הקניון תיתן לכלל ביטוח תשואה של 10%

כלל ביטוח ושיכון עובדים מנהלות מו"מ מזורז, בניסיון לסכם עוד היום (ד') את העיסקה, בה תרכוש כלל ביטוח 50% מקניון גבעתיים, של שיכון עובדים, ב-55-50 מיליון דולר. עם זאת הביעו הצדדים לעיסקה ספק, האם יצליחו לסכם את העיסקה עוד היום.

הקניון, בשדרות בן-צבי בגבעתים, הוא בן 18 אלף מ"ר שטחים מניבים, ונמצא בהליכי בנייה מתקדמים. על-פי העיסקה המתגבשת, תשלם כלל ביטוח בעד הקניון מתוך כספי פוליסות משתתפות ברווחים בביטוח חיים.

שיכון עובדים השכירה עד עתה 65% משטחי הקניון, ב-60-50 דולר למ"ר לחודש. ההערכה היא , כי השכרת כל הקניון תיתן לכלל ביטוח תשואה של 11%-10%, בהתאם למחיר הסופי שייקבע.

הבעיה העיקרית המעכבת את חתימת החוזה היא, שלא ברור אם הבעלות על הקרקע נמצאת במלואה בידי שיכון עובדים. המפקח על הביטוח, אייל בן-שלוש, הבהיר, כי לא יאשר לכלל ביטוח - וגם לחברות ביטוח אחרות - לרכוש נכסים כאשר הבעלות עליהם אינה ברורה. בן-שלוש נימק זאת בכך שהחברות משקיעות בעסקאות אלו כספים של מבוטחים, ולכן חובתו להגן על כדאיות ההשקעה.

הקניון אמור להיחנך באוגוסט 2004. זהו הקניון הראשון בגבעתיים, ומובטח לו ציבור לקוחות של מאות משפחות אמידות, שכבר רכשו דירות בבנייני יוקרה שאפריקה-ישראל, שוסטר, מבני גזית, האחים עופר ושיכון עובדים בונים בסמוך.

מקור בכיר בכלל ביטוח אמר הבוקר ל"גלובס": "ספק אם העיסקה תיחתם היום. לנו לא בוער שום דבר". מקור בכיר בשיכון עובדים אמר: "אנחנו מנהלים מרוץ נגד השעון, כי מבחינתו חשוב לנסות ולסגור את העיסקה עוד היום. אין ביטחון שנצליח".

כלל ביטוח השקיעה עד היום 60 מיליון דולר בנכסים מניבים, בעיקר בנייני וקומות משרדים. בין ההשקעות העיקריות: חמש קומות (7,000 מ"ר) במגדל משה אביב ברמת גן, ארבע קומות (4,000 מ"ר) בבית רובינשטיין ברחוב לינקולן 20 ת"א ו-7 קומות (6,000 מ"ר) בבית הורד בגבעתיים.