חברת דנקנר השקעת מכרה אתמול (ד') לאמות השקעות ולנצבא את חלקה, 33%, בקניון רחובות. דנקנר תקבל 28.6 מיליון דולר (125.5 מיליון שקל) ותרשום רווח הון של 7.5 מיליון שקל מהעיסקה.
אמות השקעות ונצבא היו עד עתה בעלות 33% כל אחת בקניון וכעת אחזקותיהן יעלו ל-50% לכל אחת. בקניון רחובות 24 אלף מ"ר מסחרי ו-5,400 מ"ר משרדים.
ל"גלובס" נודע, כי חברת קנית, שבשליטת דוד עזריאלי, ניהלה עד לאחרונה מו"מ לרכישת חלקה של דנקנר, אך המו"מ הופסק בשל מחלוקת על מחיר העסקה והתנאים.
אמות ונצבא הן בעלות זכות סירוב ראשונה לרכישת חלקה של דנקנר, אך לא היה צורך בניצול הזכות, כי לא היו מועמדים נוספים לקנייה.
עסקה זו מהווה שלב נוסף במערכת מימוש הנכסים של דנקנר השקעות. החברה מיהרה למכור את הנכס עד ה-31 בדצמבר כדי ליהנות מהנחה בתשלום מס שבח על רווחי ההון, שפגה היום, ה-1 בינואר.
על פי העסקה שווי הקניון עם בניין המשרדים הצמוד הוא 86 מיליון דולר, כשהתפוסה בשטחים המסחריים היא כעת 95% ובשטחי המשרדים 90%. מקורות המקורבים לקניון מעריכים ששווי מ"ר מסחרי הוא 3,250 דולר, ושווי מ"ר משרדים הוא 1,350 דולר.
חלק מהשטחים הציבוריים של הקניון מושכרים לאגד, להפעלת התחנה המרכזית החדשה, בדמי שכירות נמוכים המכסים את ההוצאות.
בצמוד לקניון רחובות יש שני חניונים - מקורה ועילי, ובהם 1,500 מקומות חניה. דמי החניה מכסים גם כאן את ההוצאות ואינם מותירים רווח של ממש. מכאן, שעסקת המכירה נעשתה על פי שווי הנכסים המניבים, המסחר והמשרדים בלבד.
בניין עיריית רחובות נמצא בצמוד לקניון, אך הוא בעיקר בבעלות העירייה ואינו חלק מהפרויקט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.