עסקת ענק לחברת הנדל"ן זיקית, שבשליטת אוסיף ואלוני חץ. החברה דיווחה היום על חתימת מזכר עקרונות בינה לבין אסותא מרכזים רפואיים (שבבעלות קופ"ח מכבי) להקמה והשכרת מבנה למרכז רפואי אשפוזי על מקרקעי החברה בשכונת רמת החייל בת"א.
אסותא תעביר למבנה החדש את פעילות בתי החולים והמרפאות שלה השוכנים ברחוב ז'בוטינסקי בצפון ת"א, משנת 2007. במתחם התל אביבי מחזיקים, בחלקים שווים, גד זאבי וחברת רילטק של אייל יונה ודני גולדשטיין.
על פי תנאי מזכר העקרונות, תקים זיקית את המבנה על פי האפיון והצרכים של אסותא ותשכיר את המבנה לבית החולים לתקופה בת 25 שנה בכ-7 מיליון דולר לשנה בתוספת מע"מ.
המבנה שתבנה זיקית יכלול כ-34 אלף מ"ר וכ-1,200 מקומות חנייה, מתוכם כ-400 חניות יושכרו לאסותא ויתרת מקומות החניה ישמשו כחניון בתשלום שיניבו לזיקית הכנסות נוספות.
את המגעים מול אסותא ניהל בשם זיקית מנכ"ל החברה, דורון אביב. לדברי שותפו, נתן חץ, המשמש כיו"ר הדירקטוריון של זיקית, עם השלמת העסקה ואכלוס השטחים שיבנו עבור אסותא, תושלם גם התב"ע המאושרת לפרויקט רמת החייל (כ-60 אלף מ"ר), פרויקט הדגל של זיקית, המשתרע על קרקע של כ-20 דונם.
עד היום נבנו בפרויקט שלושה בניינים בשטח של כ-22 אלף מ"ר (ועוד שטחים קרקעיים). מיולי 2002 מאכלסת חברת ההיי-טק המימד החדיש שניים מהבניינים שכבר נבנו, בשטח של 15.5 אלף מ"ר וכ-550 מקומות חנייה לתקופה של 10 שנים תמורת 3.9 מיליון דולר בשנה. בנוסף, השכירה זיקית כמחצית מהבניין השלישי שנבנה בפרויקט לשוכרים שונים.
זיקית נמצאת בהליך של הגדלת התב"ע ל-300% מהשטח שבבעלותה (קרי, בניית עוד 20 אלף מ"ר). להערכת חץ, יניב הפרויקט משנת 2007 14 מיליון דולר בשנה. לאחר שזיקית תשלים פרויקט רחב היקף נוסף המתוכנן להבנות ברחובות, תחזיק החברה, לדבריו, כ-200 אלף מ"ר מניבים באזור המרכז "שישימו את החברה במקום אחר לחלוטין".
זיקית, הנסחרת בשווי של כ-20 מיליון דולר, מוחזקת ע"י אלוני-חץ ואוסיף בשיעור של 43.7% כ"א. החברה, העוסקת בייזום פרויקטים של נדל"ן ובאחזקת נדל"ן מניב, סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2003 עם הכנסות של 14.5 מיליון שקל ורווח נקי של 2.8 מיליון שקל.
אלוני חץ, הפועלת בעיקר בשוקי הנדל"ן של בריטניה וצפון אמריקה, רכשה את מניותיה בזיקית מידי אוסיף ביוני 99', וימים ספורים לאחר מכן כבר דיווחו השתיים על מו"מ למכירת השליטה בחברה לקומברס במסגרת הצעת רכש שתגיש האחרונה לכל מניות זיקית. השתיים אמורות היו לרשום רווח משותף של כ-8 מיליון דולר, אך כעבור מספר שבועות עלו המגעים על שרטון.
אוסיף עצמה השתלטה על זיקית בתחילת שנת 98', לאחר שרכשה את מניותיהם של בעלי השליטה הקודמים בחברה, משפחות פלקוביץ וטבק, וכן אחזקות של גופים מוסדיים. בסוף אותה שנה החזירה לעצמה כמעט מחצית מההשקעה, לאחר שזיקית חילקה דיבידנד של 95 מיליון שקל.
את מחצית מאחזקותיה מכרה אוסיף לאלוני-חץ, לפי שווי חברה של 35 מיליון דולר. מחיר ששיקף את המחיר ששילמה אוסיף בניכוי הדיבידנד שחולק ושאז, כמו היום, גבוה בכמעט כפול משווי השוק של החברה נעדרת הסחירות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.