חברת דלק נדל"ן בשליטת קבוצת דלק
(91.3%) קיימה היום מכרז בהנפקה פרטית למשקיעים מוסדיים מתוך כוונה לגייס 100 מיליון שקל באגרות חוב צמודות מדד. בסופו של דבר התקבלו ביקושי יתר של 300 מיליון שקל, והחברה הגדילה את הגיוס לסך של 210 מיליון שקל.
אגרות החוב הוצעו בשני מכרזים נפרדים בהיקף של 50 מיליון שקל כל אחד. את ההנפקה הובילו פועלים אי. בי.אי, גמול סהר ולאומי ושות'.
דלק נדלן הנפיקה שני סוגי אג"ח: האג"ח בדירוג של AA נסגרה בריבית של 5.65%, ב-1.55% מעל תשואת אג"ח ממשלתיות לתקופה דומה וסכום הגיוס הוגדל ל-100 מיליון שקל, (מזה 35 מיליון שקל חברה בת). האג"ח בדירוג +A נסגרה בריבית של 6.3%, ב-2.2% מעל תשואת איגרות חוב ממשלתיות לתקופה דומה וסכום הגיוס הוגדל ל-110 מיליון שקל.
איליק (הלל) רוז'ינסקי מסר, כי כספי ההנפקה ישמשו את החברה להמשך השקעותיה בנדל"ן, בעיקר בחו"ל.
דלק נדלן מתמחה בהשקעות ארוכות טווח בנדל"ן במדינות מערביות, כיום בעיקר באנגליה וקנדה, המהווים את מרבית פעילותה וכן, בשוק המקומי בהשכרת נכסים מניבים, מרכזים מסחריים ויזום פרוייקטים מבוקרים בתחום המגורים. מאז הקמתה, בסוף שנת 1999 צברה החברה ארסנל מרשים של נכסים מניבים באנגליה (18 נכסים) ובקנדה (4 נכסים). שתי המדינות מדורגות ע"י S&P בדירוג הגבוה של AAA. להערכת מעלות, הפיזור הגבוה של פעילות החברה, בעיקר בשווקים מערביים מפותחים בעלי דירוג בינלאומי גבוה תורמת בצורה חיובית ליכולת החברה להציג ביצועים עודפים למול חברות נדל"ן המתמקדות בשוק המקומי, להקטנת הסיכון העיסקי של החברה ולהקטנת תלותה במשק הישראלי.
מנתונים שנמסרו ע"י מעלות עולה כי החברה סיימה את תשעת החודשים הראשונים של שנת 2003 עם גידול בהיקף ההכנסות והרווח הנקי ל-272.5 מיליון שקל וכ-84.5 מיליון שקל, בהתאמה, לעומת כ-221.5 מיליון שקל וכ-72.5 מיליון שקל, בהתאמה, בתקופה מקבילה אשתקד. גם נתוני ההכנסות והרווח של החברה בשלוש השנים הקודמות מצביעות על צמיחה מואצת וגידול בריווחיות: 110 מיליון שקל הכנסות ו-3.2 מיליון שקל רווח נקי בשנת 2000, כ-175 מיליון שקל מיליון שקל הכנסות וכ-27 מיליון שקל רווח נקי בשנת 2001 וכ-290 מיליון שקל הכנסות וכ-82 מיליון שקל רווח נקי בשנת 2002. ההון העצמי של החברה בסוף ספטמבר 2003 הסתכם בכ-336 מיליון שקל.
יצויין כי בהערכה המפורטת של מעלות נאמד היקף ההכנסות השנתי הממוצע של החברה (כולל הכנסות ותזרים חברות כלולות ועיסקת החניונים שבוצעה לאחרונה) בכ-500 מיליון שקל עם תזרים פנוי שנתי ממוצע של 99 מיליון שקל. כמו כן, הערכת מעלות מציינת כי לחברה אמצעים פנויים להשקעות בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל, מזה כ-180 מיליון שקל מזומנים והיתרה, בעיקר מסגרות אשראי ונכסים לא משועבדים. בהקשר זה מצויין כי מדיניות החברה היא לשמור על מקורות עצמיים פנויים של כ-25% מהחוב הפיננסי recourse . להערכת מעלות המיצוב הפיננסי של החברה הוא טוב מהממוצע במשק ומתבטא בעיקר ברווחיותה, היקף מקורותיה העצמיים ויכולת כיסוי החוב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.