בחדרי חדרים וללא דיונים מסודרים ופתוחים, התקבלו בשנים האחרונות, בגופים תכנוניים, החלטות הרות גורל החורצות את דינם של בתים ומתחמים לשימור. מעבר לעובדה שערפל כבד רובץ על החלטות כבדות אלו, הציבור עצמו לרוב אינו מודע לחשיבות הארכיטקטונית וההיסטורית של המבנים, ולהשלכות התכנוניות והסביבתיות של פעולות ההרס.
יוזמה ברוכה של המחלקה לגיאוגרפיה של האוניברסיטה העברית, שהסתייעה במחלקות הארכיטקטורה של בצלאל, תביא סוף סוף, בחודש הבא, קץ לעידן הבורות הציבורית. בפורמט של אתר אינטרנט מהפכני וחדשני מסוגו, שיציג לפני הציבור כמות מידע זמינה שתאפשר לו להגיב מבעוד מועד על החלטותיהן של ועדות התכנון הירושלמיות, בצורה כזו שהוא יוכל להשפיע.
האתר יעסוק במורשת הבנויה של העיר, בבנייה ובתכנון ובהתפתחות של ירושלים המודרנית. הוא יציג פרוטוקולים של ועדות תכנון, תוכניות עירוניות, תוכניות של אדריכלים למבנים ידועים ופחות ידועים. הוא ידון בהתפתחות העיר, ויפרוס עשרות מפות היסטוריות, טקסטים העוסקים בהתפתחות העיר, טקסטים מנדטוריים ויעלה על סדר היום סוגיות מזדמנות שייצרו שיח ויחשפו את כל המהלכים לפני הציבור הרחב.
האתר מיועד להיות ערוך בעברית, אנגלית וערבית ויכיל תמונות, תעודות, צילומים וסרטים. יוזם האתר הוא ד"ר רוני אלנבלום, גיאוגרף תרבותי מהאוניברסיטה העברית. כשיושק האתר נפרסם את כתובתו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.